Policies locals lamenten que els Mossos s'atribueixin la detenció de l'homicida de Sant Boi PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 29 novembre de 2009
Agències

El Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya a Catalunya (SPME) ha lamentat avui que els Mossos d'Esquadra es van atribuir funcions que no van fer en els dos homicidis que es van produir a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) divendres passat. Per tot això, han instat la Generalitat a emetre un comunicat corregint la informació que ha facilitat als mitjans de comunicació, per reconèixer la tasca dels Policies locals. També han lamentat que la Policia Local de Viladecans no hagués rebut avís previ per part dels Mossos de la gravetat dels fets.

El passat 3 d'octubre i amb motiu d'un homicidi a Vilanova i la Geltrú, el Sindicat de Funcionaris de Policia també va denunciar "la manca d'exactitud" de les notes d'Interior a l' obviar que les detencions havien sigut practicades per funcionaris de policia local.

En un comunicat, el coordinador de l'SPME a la comarca del Baix Llobregat, Pablo Ruiz, ha assegurat que van ser dos agents de la Policia Local de Viladecans (Barcelona) i no pas els Mossos els qui van detenir el presumpte autor material del doble crim, que va morir ahir a la nit.

També van ser els policies locals de Viladecans els qui van prestar primers auxilis al presumpte autor, tenint en compte que tenia una ganivetada al ventre que hores més tard li provocaria la mort.

Va ser durant aquesta atenció sanitària quan el mort va comunicar que l'agressió s'havia produït a Sant Boi de Llobregat, informació del tot rellevant per a relacionar-lo amb els dos crims que va cometre, va detallar Ruiz.

L'SPME també ha lamentat que la Policia Local de Viladecans no hagués rebut avís previ per part dels Mossos de la gravetat dels Fets.

Per aquesta falta d'informació, Ruiz ha dit que els dos agents que van actuar es van exposar a un "greu perill", ja que el presumpte autor del doble crim estava armat i portava prou munició quan el van atendre.

Comunicat dels Mossos d'Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la nit Manuel HS de 39 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Boi de Llobregat per la seva presumpte participació en la mort de dues persones.

Les dues víctimes son dos homes de nacionalitat espanyola i van morir per ferides d'arma de foc. La tarda d'aquest dissabte el detingut que havia estat ferit per arma blanca ha mort a l'hospital.Els fets es van produir ahir a Sant Boi de Llobregat desprès d'una discussió entre els tres implicats. L'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud investiga les circumstàncies exactes del cas.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 27 de novembre de 2009


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page