Un fals testimoni va portar cinc mossos a la presó per torturar un detingut PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 novembre de 2009
Una agència de detectius privats ha destapat amb una gravació amb càmera oculta el fals testimoni d'una dona que va ser clau per portar a la presó cinc mossos de la comissaria de les Corts, condemnats per haver torturat un detingut. La sentència es va basar en les declaracions de la dona, que va dir que havia presenciat la detenció i els maltractaments. Segons publica "El Periódico de Catalunya", els detectius van establir-hi una relació de veïnatge i la van contactar per comentar-li un altre problema amb els Mossos. La dona va acceptar testificar contra la policia catalana a canvi de cobrar 500 euros. Els sindicats dels Mossos ja han demanat que se l'acusi de fals testimoni.

La sentència va condemnar els mossos a penes de fins a sis anys i set mesos de presó per haver maltractat un home d'origen romanès detingut per error, en haver-lo confós amb l'autor d'un robatori amb violència a Barcelona.

Els últims mesos, les defenses dels policies han contractat l'agència de detectius Método 3 per presentar noves proves de cara als recursos que van presentar contra la sentència. Al fragment del vídeo que s'ha difós es pot veure com la dona admet que estava preocupada per si hi havia càmeres de seguretat al lloc de la detenció que permetessin comprovar que el seu testimoni era fals. La dona va confessar a l'interlocutor que havia prestat testimoni fals unes deu vegades.

Els sindicats del Cos de Mossos han difós un comunicat en què insten el Departament d'Interior i l'administració en general a emprendre accions legals contra la dona per fals testimoni. Des del Sindicat de Policies de Catalunya han precisat que, si tiren endavant el procés, hi exerciran l'acusació particular.

La sentència encara està pendent de la revisió al Tribunal Suprem, que ha de decidir sobre els recursos que han presentat els mossos condemnats. Actualment, l'home que va denunciar els agents i que va cobrar una indemnització viu a Romania, el seu país d'origen. Dels cinc mossos condemnats, un està de baixa per problemes psicològics i els altres continuen treballant, però fora del grup d'atracaments, mentre esperen la decisió del Suprem.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Un fals testimoni va portar cinc mossos a la presó per torturar un detingut
Go to top of page