Primera comissària als Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 04 novembre de 2009
AVUI.cat, Sílvia Barrosso

ImageLa intendenta Cristina Manresa, estàndard del camí cap a la paritat als Mossos d'Esquadra, serà nomenada comissària a final d'any, juntament amb set companys més, tots homes, que ascendeixen en la nova fornada de màxims comandaments del cos. Fonts de la policia catalana han comunicat aquest dimecres els noms dels vuit seleccionats en la convocatòria, de lliure designació, que farà que el cos passi de tenir 9 a 17 comissaris, inclòs el cap operatiu, Josep Milan, que no té un grau superior a la resta de la cúpula i que és un primus inter pares.

Els vuit seleccionats han de passar ara un "curs d'adequació" i al desembre seran nomenats oficialment. A més de Manresa, fins ara cap l'àrea bàsica policial de Sants-Montjuïc, els escollits són els intendents Bernat Baró, Adolf Broc, els caps de regió Miquel Esquius, Joan Figuera i Ferran López, Sergi Pla (cap de la divisió de trànsit) i Josep Lluís Trapero (cap de la divisió d'investigació criminal).

Manresa, que fa anys que va començar a destacar com a comandament del cos des que era subinspectora a Blanes, va arribar a Barcelona el 2005 com a inspectora i cap de la comissaria del districte de Gràcia i, fa dos anys, va ascendir a intendenta juntament amb Rocío Rubio, les primeres intendentes de la història del cos. Ara, Manresa esdevé la primera comissària dels Mossos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page