Ball de xifres: robatoris amb força pugen un 142% segons fiscalia, un 1% segons mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 27 octubre de 2009
Redacció │ Barcelona

Image

Les memòries de la Fiscalia Superior de Catalunya i del Departament d'Interior sembla que es refereixin a dos territoris diferents. Mentre que fiscalia parla d'augments del 22,4% dels furts i fins a un 142% de robatoris en establiments comercials, l'estadística de mossos parla de contenció i en cap cas reconeix un augment de més d'un 2% en cap tipologia criminal. A més a més, mentre els homicidis augmenten pel Ministeri Fiscal, segons Interior pràcticament s'han reduït.

En les conclusions de l'Informe sobre la Seguretat de Catalunya presentat avui pel Conseller d'Interior al Parlament, es considera que el lleuger repunt que ells reconeixen pot ser degut a una major predisposició a denunciar i no pas a un increment de l'activitat delictiva.

Així mateix, pel que fa l'Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya, el cos de policia més ben valorat del país són els Mossos d'Esquadra i l'atenció en la recepció de denúncies -amb esperes mitjanes de vàries hores- és majoritàriament satisfactòria, ja que les valoracions crítiques no arriben al 18%.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page