L'Institut de Seguretat dóna l'esquena a les policies locals PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 27 octubre de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageGuàrdies Urbans fent el curs d'Unitat Intervenció Policial del CNP. Policies locals a l'Acadèmia de la Guàrdia Civil de Mèrida. Cap instructor policia local a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquests són alguns dels indicadors de que la política formativa de l'Institut de Seguretat -el que es considerava l'embrió de la policia de Catalunya- ha estat un autèntic fracàs pel que fa la implicació dels agents locals tant en la formació com pel que fa l'objecte de la mateixa.

La manca de concepció de l'Institut de Seguretat com un element integrador del sistema de policia, ha fet que en gran part de l'oferta formativa especialitzada de la institució s'exclogui a policies locals per raons competencials, tot i que no es correspongui amb la realitat del servei prestat. Aquest fet ha portat que policies locals s'hagin de formar a les instal·lacions del Cos Nacional de Policia o de la Guàrdia Civil.

Al curs de formació bàsica 2009-2010. hi ha un total de 643 policies locals (42%) i 882 mossos (58%). Tot i així a l'Institut de Seguretat no ha emprès cap aposta activa per tal que l'àrea d'Instructors estigui formada equitativament per professionals de tots els cossos.

Pel que fa els professors d'assignatures, pertanyents a la policia de la Generalitat s'arriba als 56% aquest curs, mentre que només hi ha un 10% de professors policies locals. Aquestes dades mostren el nul paper que es reserva als policies locals en aquest sistema de formació.

Badalona l' excepció

Des de la promoció 18, i sota proposta del mateix ajuntament de Badalona, l'àrea d'Instructors de l'Institut ha incorporat un agent policia local en funcions d'Instructor. Si més no, des de lSPC mai s'ha ofertat al conjunt de professionals de la policia de Catalunya la possibilitat de convertir-se en Instructor.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page