Absolen dos mossos de La Seu d'una suposada pallissa gràcies a la càmera de seguretat PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 14 octubre de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageLa càmera de videovigilància de la comissaria de la Seu d'Urgell ha permès arxivar la causa oberta contra dos mossos d'esquadra acusats falsament d'haver agredit i vexat un detingut la matinada del 31 de gener passat, segons l'auto de procediment.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de la Seu d'Urgell ha arxivat la causa contra els agents després de visionar les imatges enregistrades i veure que no només els agents van utilitzar la mínima força necessària per reduir al detingut, sinó que va ser aquest qui es va baixar els pantalons tot sol com a forma de menyspreu envers als policies.

Els fets van passar a les dues de la matinada del 31 de gener passat, quan Víctor Manuel da S. i Francisco Javier de M.B. es van començar a discutir al bar Cistella de la Seu d'Urgell i van sortir al carrer per barallar-se. El primer d'ells va arrancar una dent al seu oponent d'un cop de puny i minuts després va ser detingut i traslladat a dependències policials. Víctor Manuel va denunciar als agents assegurant que aquests l'havien obligat a despullar-se i li havien clavat una pallissa.

El detingut, però, no sabia que la seva estada a comissaria havia estat enregistrada. A la gravació es veu com és el mateix Víctor Manuel el que es baixa els pantalons per mostrar el seu menyspreu envers els dos agents. A les imatges també es veu com els agents redueixen a l'arrestat amb la mínima força indispensable.

És per això que la jutgessa ha arxivat la causa contra els agents en al no trobar indicis de delicte ni de cap actuació irregular en el visionat de la gravació o en l'informe elaborat per la Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra.

En canvi, si hi ha 'indicis raonables i suficients' per considerar que Víctor Manuel pot ser presumpte autor de dos delictes de lesions –per haver arrencat una dent a Francisco Javier i haver agredit un dels agents-, una falta de lesions –pels danys que va patir l'altre policia- i una falta de manca de respecte a l'autoritat.

Per tot plegat, la jutgessa ha ordenat que continuïn el procediment judicial contra Víctor Manuel mentre que ha arxivat la causa contra els dos agents dels mossos d'esquadra.

Es dóna el cas que és el primer cop que les imatges enregistrades per una càmera instal·lada en un comissaria dels Mossos d'Esquadra permet demostrar la innocència dels agents. En altres ocasions, però, les gravacions han servit per detectar abusos d'alguns agents, com ha passat a la comissaria de les Corts de Barcelona.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Absolen dos mossos de La Seu d'una suposada pallissa gràcies a la càmera de seguretat
Go to top of page