La implantació del 112 consolidarà l'assignació de serveis per competència i no per proximitat PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 28 setembre de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageTot i que els patrullers de qualsevol cos tenen la mateixa capacitació professional, el 112 consolidarà el model pel qual les demandes urgents de seguretat seran ateses estrictament per competència i no en canvi per la dotació policial disponible més propera. D'altra banda, segons el catàleg d'incidents també hi ha moltes situacions en que s'activa als dos cossos, tot i que no sigui necessari.

Aquest disseny del sistema fa que sovint una patrulla de l'altre cos estigui a un temps de resposta sensiblement inferior o en les proximitats d'un fet greu sense que se li assigni la tasca per raó de la distribució competencial. No cal dir que aquesta diferència de temps de reacció pot tenir efectes irreversibles pel que fa l'atenció a la víctima i/o la detenció de l'autor dels fets.

Dirigents d'Interior consideren que d'aquesta forma es farà una coordinació automàtica i sense malentesos. Si més no obvien que la dualitat de la prestació del servei bàsic fa que les patrulles de reacció policial siguin un recurs escàs, i que aquesta gestió pot generar en retards greus en la resposta a emergències.

Seguretat dels agents

Una de les denúncies habituals dels agents de policia és la manca d'informació respecte situacions greus de delinqüència, fet que pot portar a que una dotació policial intervingui davant una actitud sospitosa desconeixent que, per exemple, els ocupants del mateix vehicle han comés una activitat delictiva i estan sent buscats per l'altre cos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La implantació del 112 consolidarà l'assignació de serveis per competència i no per proximitat
Go to top of page