Protocols, "cruising" i homofòbia PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 31 agost de 2009
Editorial

ImageSovint es destaca el caràcter únic del protocol dels mossos contra l'homofòbia. Certament ho és, ja que a la resta de països europeus en que es lluita contra la desigualtat de tracte i la discriminació seria inadmissible un protocol que no fos integral de totes les formes de discriminació. A la resta del continent es registren delictes homòfobs, xenòfobs, racistes, sexistes, contra la llibertat religiosa, discriminatoris per edat i per raons de discapacitat. Tots per igual.

Aquesta jerarquització de víctimes -obviant altres formes de discriminació- no està justificada ni s'ajusta al principi d'igualtat constitucional. A banda que només amb un seguiment integral dels delictes motivats per la diferència es podrà avaluar l'abast de les conductes d'intolerància i d'odi a la nostra societat.

Finalment resulta preocupant la confusió de conceptes que fa aquest protocol a l'etiquetar com homofòbia un robatori amb intimidació en una zona de contactes d'homes que tenen sexe amb homes. Son "Heterofobia" els robatoris en zones que freqüenten parelles que tenen sexe als seus cotxes ? I racisme els robatoris habituals a grups de turistes japonesos? No és de rebut el poc rigor amb que es fa referència a homofòbia, tenint en compte la forta victimització dels qui la pateixen de veritat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Protocols, "cruising" i homofòbia
Go to top of page