Miquel Sellarès: 'Els mossos tenen la sensació que si s'equivoquen els deixaran amb el cul a l'aire' PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 17 agost de 2009
Agències

ImageL'antic secretari de Seguretat Ciutadana, Miquel Sellarès, impulsor del cos de Mossos d'Esquadra de Catalunya, ha lamentat aquest dilluns la situació que viu la policia catalana 'actualment'. Per a Sellarès el 'greu problema' que tenen els Mossos és que els agents que s'asseuen 'cada matí' als cotxes per patrullar 'no tenen la convicció' que el seu comandament polític 'se la jugarà per ells'. Sellarès també ha estat molt crític amb que els Mossos utilitzin interlocutors polítics amb grups socials conflictius.

Per a un cos de policia 'és terrible' que els seus agents tinguin 'la sensació' que si s'equivoquen 'els seus caps els deixaran amb el cul a l'aire'. Sellarès ha elogiat la tasca del nou secretari de Seguretat, Joan Delort, perquè 'sembla que està arreglant aquest error dels darrers anys'.

Personal de ICV al front de la Unitat de Mediació de la Policia de la Generalitat

El president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), Miquel Sellarès, ha criticat avui que el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Joan Saura, utilitzi interlocutors pròxims a ICV per negociar amb els grups socials sensibles a generar conflictes, en lloc d'enviar efectius dels Mossos d'Esquadra.

En declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), l'exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat ha defensat la necessitat de crear "unitats policials d'interlocució", formades per agents que no vesteixin uniforme i siguin coneixedors de moviments socials com grups estudiantils, sindicals i alternatius. "No hauria de donar-se cap intervenció policial sense una negociació prèvia", ha apuntat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page