La tolerància zero als llauners esdevé una de les principals eines per lluitar contra l'incivisme PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 17 agost de 2009
Redacció │ Barcelona

Image

Molts dels comportaments castigats a l'Ordenança del civisme no es donarien si no hi hagués quelcom que els propiciés. L'estat d'embriaguesa de moltes persones juntes desencadena en molèsties per sorolls, orins a la via pública i aldarulls al carrer. La policia de Barcelona s'ha marcat com a objectiu fer desaparèixer la imatge quasi turística del venedor ambulant amb packs de sis llaunes. En sis mesos la Guàrdia Urbana ja ha superat totes les incautacions de tot l'any passat.

Si algú dubta que la lluita contra els venedors de begudes ha esdevingut una prioritat estratègica, aquí hi ha les dades: el juny i juliol de l'any passat, la Guàrdia Urbana va formalitzar 8.226 denúncies per comerç ambulant no autoritzat, i va comissar 43.087 llaunes. El juny i el juliol d'enguany, la xifra de denúncies és de 14.693 (un 78% més) i la de decomisos, de 109.986, que suposen un increment del 155% i més de la meitat del total de confiscacions al llarg de 2008.

Segons recull El Punt, aquesta nova estratègia de la Guàrdia Urbana hauria estat clau per evitar els desafortunadament habituals incidents de cada any a les Festes de Gràcia.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La tolerància zero als llauners esdevé una de les principals eines per lluitar contra l'incivisme
Go to top of page