Polèmica sobre si els polítics detinguts per corrupció han d'anar emmanillats PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 11 agost de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageFa uns mesos entrava emmanillat un Inspector municipal de Barcelona al seu despatx per procedir a l'escorcoll judicial del que fins aquell moment era la seva oficina, per una xarxa de crim organitzat i corrupció. Tot en horari laboral. En cercles interns es va considerar exemplar. Ara torna a saltar la polèmica ja que alguns sindicats policials i partits polítics consideren que cal donar un "tracte diferent" als polítics acusats, i que cal evitar la imatge de la seva entrada emmanillats.

En un comunicat, després que la Confederació Espanyola de policia (CEP) demanés ahir al ministeri de l'Interior que obri una investigació per l'actuació policial, així com que el secretari general del Sindicat Unificat de Policies (SUP), José Manuel Sánchez Fornet, expliqués que el PP "té tota la raó" en denunciar que els detinguts del cas Palma Arena hagin estat emmanillats perquè, segons la seva opinió, ho van fer per "vulnerar el seu honor", el partit ha informat que la reunió del Comitè de Direcció començarà a les 10.00 hores d'avui i es compareixerà davant dels mitjans a les 12.00 hores.

Els Populars ja havien criticat que, a diferència del que ha succeït amb el cas Palma Arena, en què la Policia Nacional va detenir cinc persones durant 72 hores, per contra, no es va tancar ningú als calabossos en altres causes judicials relacionades amb altres partits, entre les quals va citar el cas Ibiza Centre; Can Domenge; el cas la Piñata; Son Oms i Carretera de Manacor, encara que ha puntualitzat que únicament en aquest últim cas, una de les persones imputades, el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, va ser acompanyat a dependències policials per prestar declaració, "tornant al seu despatx, amb tota normalitat, al cap d'unes hores".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Polèmica sobre si els polítics detinguts per corrupció han d'anar emmanillats
Go to top of page