"Són uns assassins, salvatges, embogits i especialment perillosos" PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 29 juliol de 2009
Agències

ImageL'atemptat que ha destrossat un edifici de la Guàrdia Civil a Burgos és d'ETA. Ho ha confirmat aquest dimecres Alfredo Pérez Rubalcaba, ministre de l'Interior, que també ha corroborat que l'artefacte explosiu era "de gran potència" tot i que encara se'n desconeix el pes exacte. Tot i que ha destacat en tot moment que la investigació encara està en una fase inicial, Rubalcaba creu que el cotxe bomba tenia una intenció molt més macabra que els resultats que ha aconseguit. Per a ell, ETA "buscava morts".

Encara que hi ha hagut 54 ferits, no ha provocat cap mort ni de dins ni de fora de l'edifici de la Guàrdia Civil. En aquell moment hi havia dormint a l'edifici 120 persones, aproximadament, que són menys que les que hi viuen habitualment degut a l'època estival en què ens trobem. de les 90 famílies que hi ha durant l'any només n'hi havia una cinquantena durant la nit de dimarts a dimecres.

Segons el ministre, és un acte terrorista que forma part de l'"estratègia de violència sostinguda" d'ETA i que ell no atribueix a cap "celebració" concreta de cap efemèride de la banda armada. Algunes veus haurien relacionat aquest gran atemptat als 50 anys del naixement del grup armat.

Rubalcaba també ha remarcat la maldat d'aquest atemptat perquè "anava contra la Guàrdia Civil i també contra les seves famílies", cosa que demostraria que ja no tenen només com a objectiu "els funcionaris de l'Estat". Entre les 118 persones que es van evacuar, hi havia "41 nens" i "dues dones embarassades", ha afegit.

També ha donat algunes dades sobre el cotxe que acollia la bomba. Ha dit que és molt possible que sigui francès robat però que tenia les "plaques doblades" d'algun altre automòbil de la ciutat de Burgos. La falsificació de les matrícules s'hauria fet segurament a dins l'Estat espanyol.

Sobre la ciutat de Burgos com a blanc de la banda armada basca, Rubalcaba ha desmentit que en tinguessin cap constància. Tampoc esperen cap repetició de l'atemptat que, segons el titular d'Interior, "ha acabat aquí".

A la seva condemna de l'atemptat, s'hi han sumat la lehendakari en funcions, Isabel Celaá, que ha assegurat que perseguiran "aquest terrosites" i "tots els que els donen suport" en tots els flancs, i l'alcalde de Burgos, Juan Carlos Aparicio, que ha confirmat que els majors danys "han estat materials" en la façana i tabiqueria de l'edifici i que només queden pendents de reallotjament 14 persones que "en breu" afirma que podran tenir assignada la una nova llar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow "Són uns assassins, salvatges, embogits i especialment perillosos"
Go to top of page