Som un PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 18 juliol de 2009
Editorial

ImageTot i que per a la majoria de patrullers mai ha importat el color predominant de l'uniforme dels companys, sovint, ja fos mitjançant la premsa o per interessos polítics s'ha intentat confrontar cossos policials. I en aquest context, quelcom que no hauria de ser notícia, avui ho és. Es tracta de l'operació conjunta entre Cos Nacional de Policia, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra a les Corts en una operació integral contra la prostitució.

Fins ara s'estava fent massa habituals escenes no desitjades com operacions a dos sense un dels cossos o altres mostres de deslleialtat difícils de comprendre per a qualsevol persona compromesa amb la professionalitat i l' interès públic.

Cal felicitar-se per aquest punt d'inflexió i cal esperar que en el futur continuí la feina ben feta des de la cooperació i la coordinació, i des de la lleialtat entre les diferents institucions.

Caldrà però un esforç addicional en fer pedagogia en general sobre "la policia" i la necessitat d'un major suport polític i social a les seves actuacions. I és en aquest escenari on cal evitar deslleialtats i comunicats de premsa ometent la participació d'uns o d'altres, amb afanys de protagonisme gens oportuns i que poc contribueixen a projectar la unitat i cooperació interpolicial.

Agradi o no, la policia de Catalunya som tots i cada un dels 34.000 agents que serveixen a tota la ciutadania des de la Guàrdia Civil, Policies Locals, Mossos d'Esquadra, Cos Nacional de Policia, Policia Portuària i Servei de Vigilància Duanera.

Som un.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow Som un
Go to top of page