Interior estrena el CECAT mòbil per coordinar emergències in situ PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 18 juliol de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageL’Obra Social ”la Caixa” ha posat a disposició de la Generalitat de Catalunya el vehicle CECAT - Unitat mòbil de protecció civil més modern del món per a la gestió i coordinació de situacions d’emergència. El vehicle operatiu, valorat en 1m€, disposa de la tecnologia més avançada i d’un equipament especial capaç de centralitzar i gestionar tota l’operativa davant de situacions de crisi de la màxima dimensió, com ara grans catàstrofes, o bé emergències que requereixin intervencions d’una durada llarga.

Entre altres mitjans el camió està dotat de sala de crisis de 30 metres quadrats, sis llocs d'operador de la xarxa Rescat, equips de visió nocturna, possibilitats de ser emprada per rebre/emetre senyal de TV i estació metereològica pròpia.

La mobilització d’aquest vehicle és per permetre un lloc de Comandament Avançat del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, al lloc de l’emergència per gestionar millor l’actuació. La funció de la unitat de comandament avançat és oferir suport logístic al lloc de l’emergència i coordinar els cossos i serveis que hi actuen, de forma que s’integrin en aquesta unitat mòbil i es disposi de la màxima informació possible per tal que els màxims comandaments i responsables de la gestió de l’emergència puguin prendre les decisions necessàries.

Image

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Interior estrena el CECAT mòbil per coordinar emergències in situ
Go to top of page