De patrulla amb el cotxe de la brigada PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 16 juliol de 2009
Diari de Girona

La Policia Local d'Anglès després que hagi estat durant més d'una setmana usant els seus cotxes particulars per patrullar ja té un nou vehicle, aquest però no és el que estan acostumats a conduir sinó que es tracta d'un Nissan Patrol que pertany a la brigada municipal. I és que els policies només compten amb un cotxe que van estrenar l'octubre de l'any passat i aquest ara mateix es troba al taller mecànic després que un agent patís un accident i s'avariés el diumenge de fa dues setmanes.

L'alcalde d'Anglès, Pere Figuereda (CiU), explica que s'ha optat perquè els agents condueixin el cotxe de la brigada, ja que aquest col·lectiu compta amb dos vehicles i per tant, "en treballar en diferents torns, la brigada s'ho pot combinar per tenir-ne un de sol" fins que estigui arreglat el policial. Pel que fa a quan la policia podrà tornar a realitzar les seves tasques amb el seu propi cotxe, el batlle assegura "que tot i estar a sobre del taller en ser un vehicle amb renting" tot és més lent, ja que cal que "hi passi un pèrit i n'avaluï els danys", entre d'altres. Tot i això, Figuereda assegura que que s'intenta que es pugui recuperar el cotxe com més aviat millor. Des de l'oposició, el grup de PAU que va criticar la setmana passada que la policia hagués de conduir els seus vehicles particulars per poder patrullar pel municipi selvatà, ara, com explicava ahir el regidor Pere Espinet (PAU) "ens fa vergonya que la policia hagi de passar per això" i va assegurar que aquest fet provoca que "els agents no s'agafin amb il·lusió la seva feina". Tot i això, Espinet va remarcar que el seu grup sempre ha donat suport a la tasca policial dels agents locals i reclama que "se'ls tingui més en compte" i que es contractin més agents al poble perquè a les nits sols n'hi ha un patrullant.

Falta d'efectius de Mossos

L'alcalde, per la seva banda, assegura que l'Ajuntament ha "fet un esforç per tenir ara coberta tota la plantilla" però reconeix que és clar que hi ha una "necessitat i falta de reforços" i no descarta que, en un futur, es pugui plantejar aquesta idea. Figuereda, a més, va criticar la manca d'efectius de Mossos d'Esquadra a la zona de la Selva i va recordar que els municipis que tenen policia local, com és el cas d'Anglès, "se'ls hauria de premiar des de la Generalitat" amb reforços i no pas desentendre-se'n perquè ja tenen un cos de policia local que fa la feina.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow De patrulla amb el cotxe de la brigada
Go to top of page