El noi que va deixar en coma un urbà de Barcelona haurà de tornar a la presó PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 15 juliol de 2009
El Periódico │ Mayka Navarro

ImageEl jove condemnat per agredir el febrer del 2006 un guàrdia urbà de Barcelona i deixar-lo en coma d'una pedrada haurà d'ingressar a la presó en compliment d'una condemna del Tribunal Suprem, que ha agreujat lleugerament la pena imposada el febrer del 2008 per l'Audiència de Barcelona. El Suprem també confirma que els condemnats hauran d'indemnitzar amb més d'un milió d'euros el guàrdia ferit, que segueix en estat vegetatiu.

Rodrigo Lanza ha estat condemnat pel Suprem a una pena de cinc anys de presó per ser l'autor d'un delicte de lesions doloses en concurs amb un altre de lesions imprudents i un tercer d'atemptat. L'Audiència l'havia condemnat a quatre anys i mig. Encara que Lanza ja va complir més dos anys en presó provisional, haurà de tornar a la presó si no hi ha una decisió en contra.

Els seus companys Álex Cisternas i Juan Daniel Pintos han estat condemnats pel Suprem a tres anys i mig per un delicte de lesions doloses en concurs amb un delicte d'atemptat. L'Audiència els havia condemnat a tres anys i tres mesos. Tots dos ja havien complert dos anys de presó provisional abans del judici, motiu pel qual és probable que no tornin a la presó.

Lluny de la petició fiscal

El Suprem també confirma que els condemnats hauran d'indemnitzar amb més d'un milió d'euros el guàrdia ferit, que segueix en estat vegetatiu. Malgrat l'augment de les penes, les condemnes queden molt lluny dels 11 anys que va demanar el fiscal per a cadascun dels implicats.

La sentència accepta els fets establerts pel tribunal barceloní. L'agressió es va produir quan una dotació de la Guàrdia Urbana de Barcelona va intentar controlar el 4 de febrer del 2006 a la matinada la celebració d'una festa okupa en una finca del carrer de Sant Pere més Baix.

Es va produir un altercat i Lanza va llançar una pedra que va anar a parar al cap de l'agent i el va fer caure d'esquena. El guàrdia es va donar un cop al cap contra terra i va quedar en coma.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El noi que va deixar en coma un urbà de Barcelona haurà de tornar a la presó
Go to top of page