La organització del Tour molt satisfeta amb el dispositiu de Seguretat a Catalunya PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 13 juliol de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageEl Tour de France ha fet arribar els seus agraïments als responsables del dispositiu de Seguretat de les dues etapes que es van fer en territori català la setmana passada. En aquest sentit han demanat que l'agraïment es faci extensiu als 5200 professionals de tots els cossos, i especialment als agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra així com a les Policies Locals implicades a l'operatiu.

Unes 5.200 persones van vetllar per la seguretat durant el pas del Tour per terres catalanes. Els Mossos d'Esquadra van ser els responsables de coordinar el Pla Director de Seguretat (PDS), dissenyat amb motiu de la 96a edició de la popular cursa ciclista per tal de garantir la seguretat de les més de 4.500 persones que formen part de la comitiva del Tour i dels assistents a l'esdeveniment. En aquest important operatiu també hi van participar els Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM), el Servei Català de Trànsit (SCT), els Bombers de la Generalitat i diferents cossos de seguretat estatals, francesos i andorrans, així com policies locals i ajuntaments.

El director del Pla, el comissari Manel Castellví va explicar dimecres passat que el pla previst pretén donar una resposta 'global, transversal i autosuficient' a qualsevol incidència o amenaça, regular el trànsit de les vies i garantir la seguretat de ciclistes i assistents.

Image

Foto: Imatge del Centre Coordinador del Pla Director de Seguretat del Tour en que hi havia representats tots els cossos.

En aquest sentit, un portaveu de la Guàrdia Urbana ha senyalat que es van comptabilitzar fins a 300.000 persones observant el desenvolupament de la prova als carrers de la ciutat.

Els objectius del Pla són controlar la seguretat a les instal·lacions del Tour (com les zones d'arribada i sortida i els hotels on s'allotgin els ciclistes i la resta de la comitiva, entre d'altres) i el seu itinerari, els passos fronterers, les aglomeracions on els aficionats poden ser susceptibles de patir furts i la circulació per les vies afectades per la cursa ciclista. També es va prestar una especial atenció a les zones per on passava la cursa on hi havia un risc d'incendi elevat.

Castellví ha recordat que la comitiva del Tour està formada per unes 4.500 persones i 2.400 vehicles que es mouen diàriament al llarg del recorregut de la cursa, entre ells els 180 ciclistes participants i els 160 vehicles que conformen la caravana publicitària, a més periodistes de tot el món.

ImagePer tot plegat, més de 2.200 mossos d'esquadra col·laboraran amb agents de les policies locals dels municipis afectats pel pas del Tour, de la Gendarmeria, la Guàrdia Republicana, de la Policia Nacional Francesa i l'Espanyola, així com dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil, del SCT i dels ajuntaments de les localitats per on passarà la cursa.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page