Fiscalia demana tres anys per l'acusat que va trencar el nas a un agent de la Brimo PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 12 juliol de 2009
Agències, El Punt

Image«L'acusat va obrar amb la finalitat de menyscabar el principi d'autoritat [...] i va clavar un fort cop de puny a la cara de l'agent», conclou la fiscalia. Per aquest motiu, sol·licita que Alfons Hermoso Castillo sigui condemnat a tres anys de presó pels delictes d'atemptat a l'autoritat i de lesions.

La fiscalia ha demanat tres anys de presó per a Alfons Hermoso Castillo, de l'Hospitalet de Llobregat, per un delicte d'atemptat a la autoritat i un de lesions. Hermoso està acusat d'haver clavat un cop de punt a un agent dels Mossos i d'haver-li trencat el nas durant una manifestació a Barcelona en defensa dels espais alliberats, organitzada per l'Assemblea d'Okupes, el 19 de maig del 2007. L'agressió al mosso va desencadenar una forta polèmica sobre la utilització del Kubotan, un punxó que alguns agents dels Mossos, entre els quals l'agent ferit, feien servir per repel·lir els manifestats en el cos a cos.

«L'acusat va obrar amb la finalitat de menyscabar el principi d'autoritat [...] i va clavar un fort cop de puny a la cara de l'agent», conclou la fiscalia. Per aquest motiu, sol·licita que Alfons Hermoso Castillo sigui condemnat a tres anys de presó pels delictes d'atemptat a l'autoritat i de lesions. A més, el ministeri fiscal demana que l'acusat, que serà jutjat dimarts, pagui una indemnització a l'agent de 4.000 euros per la lesió que li va provocar el cop de puny. Segons l'escrit del fiscal, l'agressió va tenir lloc poc després d'un quart de set de la tarda del dia 19 de maig del 2007 a Barcelona en una manifestació, organitzada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona, sota el lema «Desallotjaments dels espais alliberats», en què van assistir mig miler de manifestants. L'agent que va resultar ferit formava part del cordó policial que encerclava la manifestació. Quan els manifestants van arribar a l'altura de Via Laietana amb el carrer Fontanella, es van produir enfrontaments entre la policia i els esquàters, ja que els agents no van deixar sortir els participants del cordó de seguretat que envoltava la manifestació. Va ser en aquest moment, enmig de les empentes, insults i cops de porra, que Hermoso va clavar a l'agent un cop de puny que el va deixar espès a la vorera. Segons el fiscal, arran de l'agressió, l'agent va patir una «fractura oberta dels ossos nasals», per la qual cosa va haver de ser operat i va necessitar setanta dies per recuperar-se de la lesió, dos dels quals els va passar a l'hospital. L'endemà mateix de la manifestació, els Mossos van detenir Hermoso a casa seva, a l'Hospitalet de Llobregat.

Una manifestació que va portar cua

L'agressió al mosso va anar precedida d'una gran polèmica sobre si l'ús del punxó anomenat Kubotan, que feien servir alguns agents en les manifestacions, era reglamentari o no. L'estri va ser defensat pels Mossos com una eina útil per reconduir manifestants que es resistien a l'autoritat, però el seu ús no estava regulat i això va fer que el conseller d'Interior, Joan Saura, ordenés als Mossos que no podien fer ús de cap altre estri que no fos la porra. La polèmica sobre la utilització del punxó va sorgir en un moment en què els Mossos ja estaven en el punt de mira –feia poques setmanes que s'havien fet públiques les imatges dels suposats maltractaments a la comissaria de les Corts–. El deteriorament que va patir la imatge del cos policial va suposar que al cap d'un mes 4.000 mossos es manifestessin pel centre de Barcelona per demanar la dimissió de Saura. El març de l'any passat es va aprovar el reglament d'ús armes i estris policials en què no es va recollir l'ús del punxó.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page