Condemnes de trànsit prescrites perquè l’execució és impossible PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 06 juliol de 2009
Redacció │ Barcelona

Els jutjats d'executòries de Barcelona han començat a tenir notícia dels primers casos de prescripció de condemnes imposades a ciutadans que han comès un delicte de trànsit. Es tracta de penats amb una condemna de treballs en benefici de la comunitat que no superen els 30 dies, i que queden sense efecte al cap d'un any que la sentència ha esdevingut ferma.

Aquestes penes es van començar a imposar el gener del 2008 amb l'entrada en vigor de la reforma del Codi Penal que castiga els delictes contra la seguretat viària amb més duresa. Un cop superat el primer any en vigor de la llei, ara es comencen a registrar els primers casos de prescripció.

Les sentències queden sense efecte per la impossibilitat material d'executar-les, ja que no hi ha prou places on poder destinar la persona que ha de complir un treball en benefici de la comunitat. Sí que s'executa la part de la sentència que comporta una multa o la retirada del permís de conduir del condemnat.

Els jutges temen que els casos de condemnes que queden impunes creixin durant els propers mesos, ara que ja ha fet un any de l'entrada en vigor de l'article del Codi Penal que castiga la conducció sense carnet de conduir. Aquest punt de la norma penal no es va començar a aplicar fins a l'1 de maig de l'any passat i, ràpidament, va començar a engruixir les estadístiques judicials de condemnats.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Condemnes de trànsit prescrites perquè l’execució és impossible
Go to top of page