Dos urbans eviten una violació gràcies a un senyal de la víctima PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 02 juliol de 2009
El Periódico │ Mayka Navarro, Jesús Albalat

ImageLa víctima va apagar els llums del seu cotxe i el gest va alertar dos guàrdies urbans. Aquesta és una història amb quatre protagonistes i un final feliç. Hi ha una noia molt valenta, dos policies molt professionals i un dolent molt dolent que dimarts va reingressar a la presó de Quatre Camins, on ja havia complert 17 anys dels 30 als quals va ser condemnat el 1993 per una violació salvatge.

Diumenge a la matinada, tot just set mesos després de quedar en llibertat, Elías Román Arroyal va segrestar una noia basca de 26 anys que circulava amb el seu cotxe per Sants i, acostant-li un ganivet al coll, la va obligar a seguir-lo avisant-la que no volia els seus diners: «Porta’t bé amb mi, fes el que et digui i no t’hauré de fer mal, li va dir. Dos guàrdies urbans del districte de Sants-Montjuïc l’hi van impedir.

INTEL·LIGÈNCIA

«El mèrit és d’ella. No només va ser molt valenta, va utilitzar l’única arma que tenia a l’abast, la intel·ligència», diu Jordi, guàrdia des de fa dos anys. Es refereix a la noia, que demana que s’amagui la seva identitat. EL PERIÓDICO la va reunir ahir amb els dos agents.

La noia va sopar dissabte amb dues amigues, van passar per una discoteca i al tancar la sessió van anar a l’estació de Sants a menjar hamburgueses. «Vaig deixar els llums d’emergència encesos perquè jo tenia més son que gana. Vaig entrar amb elles, però ni em vaig asseure», recorda. Va arrencar i es va aturar en un semàfor, prop de l’estació d’autobusos. Va veure que un home se li acostava. «El mòbil va començar a sonar i, al girar-me, l’home va obrir la porta del cotxe i va entrar».

La va agafar d’un braç, li va acostar un objecte al coll «fred i brillant» i la va obligar a seguir. La jove li va oferir diners i fins i tot el cotxe, però ell la va avisar que volia una altra cosa. Amb una sang freda que la sorprèn fins i tot a ella mateixa, «fins a quatre vegades li vaig dir que estava tranquil·la». Llavors va començar a pensar com podia evitar l’agressió. «Era de nit, circulàvem pel carrer de Sants i vaig decidir apagar els llums del cotxe per si ens creuàvem amb algun vehicle de la policia». I així va ser. Jordi i Miquel, dos agents de la Guàrdia Urbana de 31 i 28 anys, van veure que el cotxe anava sense llums. Circulaven en sentit contrari i van aprofitar que el vehicle de la jove s’havia aturat en un semàfor per posar-se a la seva altura. «Ell em va agafar del coll i em va obligar a fer-li un petó perquè no els mirés». Un guàrdia els va demanar que abaixessin la finestreta i va descobrir per uns segons la cara de pànic de la noia. «Tenia els ulls vidriosos i el rímel corregut». Van continuar, però els dos guàrdies es van mirar i van coincidir sense parlar que alguna cosa no funcionava. Van girar i van encendre els llums de prioritat. «Quan vaig veure pel retrovisor que giraven, vaig resar. Estava parada en un semàfor i em va dir que me’l saltés i girés». Quan ell va veure que els guàrdies els seguien, va saltar del cotxe en marxa.

FUGA PEL FUTBOL

Un agent es va quedar amb la noia i l’altre va iniciar una persecució pels carrers, fins que el va detenir a Tenor Masini amb Cardó. La noia es va ensorrar. Va cridar, va plorar i va estar una estona tancada dins del seu cotxe sense saber què fer.

Des de llavors dorm malament, i la desconfiança s’ha apoderat dels moments en què pensa en el que va passar. Intenta estar sempre ocupada. Ahir va saber que el seu agressor era Román Arroyal, condemnat per violació. El 2001 va aprofitar un permís penitenciari per jugar un partit de futbol per fugar-se. Es va entregar dues setmanes després.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page