Fiscalia recorre contra l'absolució dels mossos tot i que no es va apreciar tracte degradant PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 22 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageDivendres passat la Consellera Tura demanava prudència a l'hora de fer valoracions de la sentència de Les Corts. Aquest migdia s'ha confirmat que la Fiscalia de Barcelona ha recorregut la sentència de l'Audiència de Barcelona que absol de delicte quatre agents dels Mossos d'Esquadra acusats de maltractar un detingut perquè creu que el tribunal no va valorar correctament el vídeo de l'incident, que va ser gravat amb una càmera oculta.

El procès s'està vivint amb una càrrega emocional molt forta, ja que va va ser iniciat a partir d'una investigació d'Afers Interns de la policia autonòmica, ha provocat un fort desgast en la imatge dels mossos i ha evidenciat la necessitat de fer pedagogia social sobre la tasca de la policia.

La secció setena de l'Audiència de Barcelona va condemnar la setmana passada a una multa de 600 euros tres dels quatre agents però els va absoldre dels delictes contra la integritat moral i la falsedat documental de què estaven acusats, per un incident que va tenir lloc a la sala d'escorcolls de la comissaria de Les Corts de Barcelona, en el primer cas gravat per les càmeres ocultes que va instal·lar el departament d'Interior.

Després d'estudiar la sentència, la Fiscalia, que demanava cinc anys i nou mesos de presó per als quatre acusats, ha presentat finalment un recurs de cassació perquè estima que hi ha una infracció de la legalitat i perquè considera que el tribunal va cometre un error en la valoració de la prova, fonamentalment a l'hora d'analitzar el contingut de la filmació.

El jutge no hi va apreciar tracte degradant

La sentència admet que tres agents es "van extralimitar en l'ús de la reducció i immobilització del detingut" però els absol dels delictes perquè no hi aprecia tracte "vexatori o degradant". "Si ens guiéssim exclusivament del visionat del vídeo tan difós mediàticament, qualsevol home, sens dubte, hauria exercit el seu vot de culpabilitat", reconeixia la sala en la sentència, en què a més insistia que havia repassat la filmació "en repetides ocasions".

La defensa dels processats es va queixar després de conèixer-se la resolució que les imatges que van ser filtrades als mitjans de comunicació estaven "accelerades i donaven una imatge més greu" del que realment considera que va passar.

Aquest cas va agafar una gran notorietat pública i social després que el departament d'Interior anunciés, en una roda de premsa del secretari general, Joan Boada, i del llavors director dels Mossos, Rafael Olmos, que havia acordat separar del cos cinc agents que van ser gravats per càmeres ocultes maltractant detinguts.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page