ETA torna a assassinar un policia PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 19 juny de 2009
Agències

Image

194 agents dels Cos Nacional Policia han estat assassinats per la banda terrorista

ImageEs tracta d'Eduardo Antonio Puelles García, inspector del Grup de Vigilàncies Especials de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional i part important en la lluita contra la banda terrorista. Un artefacte adherit al seu vehicle ha esclatat quan el cotxe estava estacionat en un pàrquing a l'aire lliure d'Arrigorriaga, a Biscaia. L'explosió coincideix amb el 22è aniversari de l'atemptat d'Hipercor.Els fets han passat poc després de les nou del matí, quan un vehicle ha esclatat a l'interior d'un pàrquing a l'aire lliure situat al carrer Santa Isabel, molt a prop del barri de La Peña de Bilbao.

A dins del cotxe sinistrat, hi havia una persona que ha perdut la vida. Es tracta de l'inspector en cap del Grup de Vigilàncies Especials de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional, Eduardo Antonio Puelles García. Puelles, de 49 anys, era un dels encarregats de la lluita antiterrorista. El seu cos ha quedat totalment calcinat per l'explosió i les flames.

Tot apunta que es tracta d'un atemptat de la banda ETA, que hauria recuperat el sistema de la bomba adossada, adherida al vehicle. Aquest artefacte esclata quan el cotxe es posa en marxa.

L'explosió ha incendiat quatre vehicles més que han provocat una intensa columna de fum que es podia veure des de molts llocs de Bilbao. Els bombers han aconseguit controlar les flames una hora més tard. L'Ertzaintza s'ha desplaçat al lloc dels fets i manté acordonada la zona en previsió que hi pugui haver algun parany.

La dona de Puelles García ha hagut de ser ingressada en un centre hospitalari després de sentir l'explosió que ha acabat amb la vida del seu marit. Segons explica l'alcalde d'Arrigorriaga, Alberto Ruiz de Azua, l'agent mort vivia molt a prop d'on s'ha produït l'atemptat i en sentir l'explosió la dona ja ha pensat que la víctima era el seu marit. La vídua ha patit una crisi nerviosa i ha hagut de rebre assistència sanitària. Segons informa el Departament d'Interior basc, l'inspector de la Policia Nacional tenia dos fills. A més, un dels germans de la víctima és agent de l'Ertzaintza.

Eduardo Antonio Puelles García ja és la primera víctima d'ETA d'ençà que el socialista Patxi López és lehendakari. L'explosió mortal arriba després de nombroses detencions, cops policials i atemptats de baixa intensitat que feien pensar que la banda estava molt debilitada.

Aquest últim atac d'ETA coincideix amb el dia del 22è aniversari de l'atemptat d'Hipercor, el 19 de juny del 1987, en què van morir 21 persones i 40 més van resultar ferides.

Zapatero suspèn la seva agenda

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que era a la cimera de caps d'estat i de govern de Brussel·les, ha suspès els actes i reunions que tenia previstos per avui. Zapatero ha rebut informació telefònica sobre els fets i podria abandonar la capital europea per desplaçar-se al País Basc.

De la seva banda, el lehendakari basc, Patxi López, ha fet una compareixença pública en què ha condemnat fermament l'atemptat i ha convocat una marxa de protesta pel centre de Bilbao. López ha assegurat que ensenyaran "el camí de la presó" als terroristes.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow ETA torna a assassinar un policia
Go to top of page