Els conductors fins a 30 anys que donin negatiu als controls dels Mossos rebran un carnet del TR3SC PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 18 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageLa iniciativa “Et queda una vida, no la perdis a la carretera”, promoguda per la Fundació Abertis en col·laboració amb el departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, premiarà els conductors joves responsables. L’acció, que és pionera a Europa, té l’objectiu de sensibilitzar des d’una òptica positiva sobre els riscos de la conducció.

L’acció es durà a terme les nits dels dos propers caps de setmana (dies 19, 20, 26 i 27 de juny) i per la revetlla de Sant Joan (23 de juny). Voluntaris de la fundació abertis (cedits per Creu Roja) acompanyaran els Mossos d’Esquadra als controls d’alcoholèmia a diversos punts de tota Catalunya.

Així, un centenar d’agents de trànsit dels Mossos d’Esquadra realitzaran fins a una vintena de controls d’alcoholèmia en punts estratègics de la xarxa viària catalana que, per la seva proximitat a zones d’oci nocturn, són d’ús freqüent pels joves conductors, i en franges horàries de matinada coincidint amb els horaris d’obertura i tancament dels locals i establiments d’oci.

Els conductors d’entre 15 i 30 anys que donin negatiu a la prova rebran, de la mà dels voluntaris, un tríptic amb consells a tenir en compte a l’hora de conduir, a més d’un carnet del club TR3SC, que dóna dret a importants descomptes i ofertes del panorama cultural català. També se’ls lliurarà un codi per participar al sorteig de tres viatges a Irlanda per cursar estudis d’anglès, becats pel departament d’Educació de la Generalitat. En total es repartiran 2.000 carnets del club TR3SC i 9.000 tríptics informatius.

En relació a la campanya, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha destacat que ‘malgrat l’evolució en les xifres de sinistralitat entre els joves és raonablement bona, encara no la podem acceptar’ i que ‘els accidents son evitables’. El president de la fundació abertis, Miquel Roca i Junyent, per la seva banda, ha assegurat que ‘el Servei Català de Trànsit serà el millor administrador d’aquesta iniciativa’ i que ‘aquesta campanya fa un esforç pedagògic per conscienciar als conductors de la importància d’una mobilitat segura’.

Cal tenir en compte que, segons dades del Servei Català de Trànsit, l’any passat van morir a les carreteres i autopistes catalanes 56 joves d’entre 15 i 29 anys (d’un total de 287 morts en accidents de trànsit). Aquesta xifra s’ha reduït significativament respecte l’any 2000, quan van morir 229 joves d’entre 15 i 29 anys, d’un total de 617 morts.

D’altra banda, i pel que fa als controls d’alcoholèmia realitzats per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i per policies locals a joves entre 14 i 30 anys cal destacar que un 7,8% de les proves realitzades l’any passat van donar positiu, una xifra superior al 6,4% dels positius en el global de conductors de totes les edats. A més, els conductors d’entre 20 i 26 anys en particular van superar la mitjana del 7,8% de positius del grup.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els conductors fins a 30 anys que donin negatiu als controls dels Mossos rebran un carnet del TR3SC
Go to top of page