Els mossos aterren a la T-1 i aixequen el vol a comarques PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 17 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageSimultàniament a l'anunci de l'ampliació de la dotació de mossos a l'Aeroport del Prat per l'obertura de la T-1, diferents sindicats han denunciat l'estat precari de les dotacions a Ponent. Infraestructures com la nova terminal de El Prat no eren previstes en el primer pla director de desplegament, que ha fet revisar a l'alça el desplegament total de mossos al país fins al 18296 en comptes dels 15296 per tal de fer front a noves necessitats.

L'increment de competències unit a la manca de d'efectius ha provocat que mossos treballi actualment amb un dèficit estructural de 1450 agents.

Denúncia del CAT a Ponent

Els Mossos d'Esquadra denuncien manca d'efectius a la regió policial de Ponent. La policia catalana xifra aques dèficit en un 30 per cent. Així ho ha assegurat aquest matí a Segre Ràdio el portaveu del Col•lectiu Autònom de Treballadors dels Mossos d'Esquadra, Josep Ramon Sanahuja. Un exemple d'aquesta manca d'efectius del cos de la policia catalana a Lleida és, segons Sanahuja, la comarca de l'Urgell. Entre els dos pobles més distanciats hi ha 41 quilòmetres i molts cops només hi ha una patrulla. Recordem en aquest punt que l'ajuntament de Lleida ha reclamat més agents -l'alcalde, Àngel Ros, va fixar la xifra en 100 per la zona de la ciutat i voltants- i el departament de l'Interior espera poder satisfer la demanda amb els nous agents que surtin de l'Escola de Policia de Mollet.

Palafolls demanda que la policia de la Generalitat no sigui un "miratge"

L’alcalde va negar que es volgués reduir la plantilla del cos local, sinó que el que considera ideal és que el govern central primi el nombre de policies que té cada municipi, cosa que descarrregaria part de la despesa. Agustí va destacar la satisfecció amb el funcionament del cos de seguretat, però alhora va explicar que la Policia costa cada any 600 mil € a PLF, una quantitat que cal rebaixar o si més no, no ampliar per tal per ser viable. Per la seva banda el regidor de personal, Josep Ribas, va recordar que a RP, ja va assegurar que no es preveia reducció de la plantilla municipal. Agustí va enumerar altres poblacions on també hi ha problemes econòmics en les policies locals, coés el cas de St Vicençs de Montalt, on s’ha retallat les hores extres als agents, com ja es fa a PLF des de fa un any.

La regidora de governació, la convergent Maria Massaguer desmentia rotundament el possible desmentallament de la policia local, però explicava que l’ampliació de plantilla prevista per aquesta legislatura no es podria fer.

Desplegament T-1

La Unitat de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra (PG-ME) amb seu a l'Aeroport del Prat i depenent de la comissaria de mossos del Prat de Llobregat es reforça a partir de la inauguració de la nova terminal T-1 per donar servei davant l'augment de passatgers i treballadors que passaran per l'aeroport, així com del trànsit rodat. La dotació policial s'amplia en les properes setmanes i de forma esglaonada fins a superar els 100 efectius i s'obrirà una nova Oficina d'Atenció al Ciutadà i denúncies (OAC) a la T-1.

Des del dia 1 de novembre de 2006, els mossos van assumir les competències de seguretat ciutadana i ordre públic a la zona pública de l'Aeroport del Prat ' Barcelona. A partir d'ara, i pel que fa a la T-1, els mossos també assumeixen la regulació i control del trànsit en els vials que afecten a aquesta nova terminal.

A la T-1 el Cos de Mossos d'Esquadra disposarà també d'unes noves instal·lacions, les quals formen part de la Comissaria Conjunta (situada en la zona de sortides) en la que estan representats els tres cossos policials competents en la nova terminal (Mossos d'Esquadra, Guardia Civil, Cuerpo Nacional de Policía).

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els mossos aterren a la T-1 i aixequen el vol a comarques
Go to top of page