Celebració d'una condemna amb un brindis (v 2.0) PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 16 juny de 2009
Editorial

ImageÉs cert que la condemna podia haver estat molt més greu, però és qüestionable ratlla la imbecil·litat considerar un triomf la sentència en relació a un dels casos de les Corts. D'entrada, en la fonamentació de la sentència pel que fa l'atestat judicial, tot i que no coincideix allò escrit amb la realitat, la jutgessa considera que no hi ha falsedat ja que en l'àmbit policial, es tendeix a exagerar.

Concretament la sentència exposa que "l'experiència del tribunal constata que, molts atestats policials, exageren o sobrevaloren". A banda el tribunal considera provades les lesions al detingut ja que diu textualment "una cosa és evitar l'agressió i reduir i l'altre molt diferent és excedir-se en l'ús de la força produint lesions no necessàries".

Això em recorda quan els polítics fan les seves valoracions després de les eleccions i tothom es considera vencedor. Em preocupa com es transmet aquest pretesa victòria a la policia de Catalunya, ja que un aspirant que surti de l'escola de Mollet aquest any podria arribar a pensar que "exagerar" en un atestat (per no dir mentir) o fotre una hòstia de més està bé.

La nostra feina és molt difícil i entenc la situació dels companys que han viscut aquest episodi en les seves carreres professionals. Però no caiguem en l'error de viure una condemna i el seriós toc d'atenció de la judicatura com si ens haguessin donat una Matricula d'Honor. Amb professionalitat, integritat i càmeres a totes les cel.les no ens podran condemnar mai.

NOTA:

La paraula patètic del titul.lar ha estat retirada, així com l'expressió ratlla la imbecil.litat, atès que no s'han considerat adequades per expressar les idees recollides en aquest article. En aquest sentit, avançar les disculpes més sinceres a tots aquells a qui hagi pogut ofendre. Els adjectius s'havien utilitzat per descriure l'actitud d'alguns sindicats que han expressat satisfacció davant d'una condemna judicial, tenint en compte que per la majoria de la ciutadania a la que servim es pugui fer difícil comprendre el fet de celebrar una condemna.

L'objectiu final d'aquesta editorial no és en cap cas analitzar la intervenció objecte de sentència, sinó crear debat entorn de les reflexions de la magistrada sobre les exageracions habituals en atestats a les que fa referència així com a la problemàtica que pot generar celebrar públicament per part de les organitzacions sindicals una condemna per lesions. Cal posar de relleu també la necessitat de fer pedagogia sobre la tasca dels cossos policia, i evitar així futures polèmiques.

Finalment, denunciar el fet que s'hagin rebut amenaces per haver expressat un punt de vista, legítim com qualsevol altre, i l'enviament d'anònims en aquest sentit. Recordar que aquesta pàgina resta oberta a publicar articles de col.laboradors per recollir altres punts de vista diferents.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow Celebració d'una condemna amb un brindis (v 2.0)
Go to top of page