Els Mossos comptabilitzen prop d'un 30% més d'accidents laborals que l'any passat PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 14 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageInici d'any nefast per als Mossos d'Esquadra, si més no pel que fa a les lesions dels seus agents. Segons dades a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, en el primer trimestre del 2009 les xifres d'accidents laborals de la policia catalana han crescut un 30% més que la mitjana de l'any passat. De fet, en només tres mesos s'han lesionat gairebé 830 agents, 180 més que fa un any. La majoria de les ferides són per mossegades, puntades i agressions de tota mena. També hi ha força lesions per sobreesforç físic o traumes psíquics, i continua el degoteig d'agents morts en desplaçaments in itinere al lloc de treball.

El cos de Mossos d'Esquadra ha comptabilitzat prop d'un 30% més d'accidents laborals en el primer trimestre d'aquest any, comparat amb l'any anterior. Segons dades a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, del gener a l'abril s'han registrat gairebé 830 accidents, que inclouen les lesions en acte de servei, mentre que en els primers tres mesos de l'any passat n'hi va haver 650.

L'increment d'accidents més important es registra entre els alumnes de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ja que durant tot el 2008 només se'n van lesionar 360, mentre que en només tres mesos d'aquest any ja se n'han lesionat 170, gairebé la meitat en un quart del temps. La majoria d'aquestes lesions passen en les classes de defensa personal i en els viatges cap a l'escola, que és a Mollet del Vallès.

Bona part dels accidents laborals que tenen els Mossos són mossegades, puntades de peu o agressions de tota mena; també hi ha força lesions per sobreesforç físic o traumes psíquics.

El responsable de Riscos Laborals del sindicat CAT, Jaume Gustems, creu que no hi ha una formació adequada sobre aquesta matèria ni a l'escola ni quan ja s'arriba al cos. Segons Gustems, és la primera vegada que els sindicats tenen accés a aquestes dades.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page