Guàrdia Urbana incorpora consulta NIP/SIP a totes les PDA PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 11 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageFins fa poc quan un agent de la Guàrdia Urbana volia consultar si una persona tenia un requeriment pendent al Nucli d'Informació Policial havia de fer la consulta via ràdio, provocant sovint el retard en la consulta. Des de fa unes setmanes totes les PDA incorporen la consulta de persones i matricules. La millora ha estat valorada molt positivament pels agents.

La mesura s'emmarca dins del pla Barcelona 2.0 de l'Ajuntament per incorporar les Tecnologies de la Informació als serveis municipals amb l'objectiu de millorar el servei prestat a la ciutadania.

L'eina de consulta està integrada als aplicatius de denúncia de les 539 PDA de les que disposa l'ajuntament. Així en el diàleg d'identificació de l'infractor i del vehicle s'ofereix la possibilitat de fer la consulta de requeriments pendents. La consulta que es pot fer d'una persona o vehicle són els requeriments judicials o policials actualitzats al NIP/SIP, tal i com es feia fins ara personalment a les oficines o via ràdio.

La consulta al sistema, en cas de resultar afirmativa, inserirà dos pestanyes noves a la pantalla, una amb les dades relatives a la persona, i l'altre amb el llistat de tots els requeriments. Els requeriments es poden consultar un a un i conèixer els detalls de tots ells.

Els terminals PDA de la Guàrdia Urbana s'activen amb els números TIP i les corresponents claus d'accès personals. Així mateix hi ha la possibilitat de bloqueig del terminal en cas de pèrdua o sostracció.

Image

Més eficiència

Entre els agents consultats es valora molt positivament la “immediatesa” de la consulta, tot i que consideren s'haurien d'haver incorporat també l'històric o antecedents de les persones. Alguns consideren que es facilitarà molt la recuperació de vehicles robats així com la detenció de persones reclamades.

Altres millores

Dins d'aquesta darrera actualització del programari s'ha incorporat també el cobrament immediat de denúncies amb targeta, millores en la gestió de la guia urbana i una optimització de documents operatius inclosos (instruccions, legislació i codificats).

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page