Afers interns desmunta la versió de Vilaró de l'impacte de la pilota de goma PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 02 juny de 2009
Redacció │ Barcelona

Image

Segons recullen totes les edicions digitals dels diferents diaris, la DAI ha tramés un informe al jutge en que es posa en evidència la declaració del Cap de la Guàrdia Urbana arran del presumpte accident laboral sofert com a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma de la Brigada Mòbil.

Tant el mateix Vilaró com la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han defensat des del primer moment com a versió oficial que el cap de la Guàrdia Urbana va rebre l'impacte d'una pilota de goma, que li va provocar ferides a l'abdomen que el van tenir diversos dies a l'UCI i que van obligar els metges a extirpar-li la melsa.

Fonts coneixedores del cas indiquen que l'informe de la Divisió d'Afers Interns es basa primer en les contradiccions de la declaració de Xavier Vilaró, així com a un informe d'una primera assistència a l'Hospital del Mar per unes lesions diferents a les del cas. Així mateix l'informe es recolza en els testimonis dels caps de dispositiu del Sistema d'Emergències Mèdiques i del cap de Mossos d'Esquadra. Segons aquests Vilaró no hauria manifestat en cap moment haver rebut cap cop de pilota.

Finalment l'informe fa referència a les posicions exactes dels vehicles de la Brimo durant el dispositiu, fet que ha permet comprovar que coincideix en el temps la posició d'un vehicles dels antiabalots dels mossos amb la que Vilaró va manifestar rebre el cop. En aquest sentit fonts de la Brimo indiquen que no hauria estat possible rebre l'impacte en foc creuat entre diferents mòduls de la Brimo.

Exigència d'identificació dels agentsNo obstant, dos informes forenses remarquen que les lesions que presentava Vilaró eren "perfectament compatibles" amb l'impacte d'una pilota de goma.

Per aquest motiu, el lletrat de Vilaró ha demanat novament que la jutge requereixi als Mossos perquè d'una vegada identifiqui els agents que van participar en el dispositiu, que són entre quatre i cinc, amb el fi de citar-los a declarar.

Les lesions sofertes per Vilaró han tornat a estar d'actualitat després que en els últims dies, arran dels incidents per la celebració de la victòria del Barça a la Lliga de Campions, dos aficionats assegurin haver perdut un ull al rebre trets de pilotes de goma dels Mossos i un altre presenti ferides al tòrax.Lesionat en una cama per una pilota de gomaA més, el cap de premsa de la Guàrdia Urbana, Jordi Vilasaló, ha revelat avui que la matinada del 28 de maig, quan supervisava el dispositiu de seguretat per la Champions, també va rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos, que el va lesionar a la cama.

Quan va rebre l'impacte de la pilota de goma, Vilasaló es trobava a sobre d'un escenari, a més d'un metre i mig d'altura d'on hi havia els incidents.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page