La comissaria conjunta de l'Escala permet doblar les patrulles al carrer PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 01 maig de 2009
Diari de Girona

ImageLa comissaria conjunta de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra a l'Escala -la primera a tot Catalunya- que es va posar en marxa l'estiu passat ha permès doblar les patrulles al carrer. Així ho revela la memòria de la Policia Local que a, a més, constata que han baixat un 23% els atestats per temes penals. Respecte als accidents, n'hi han hagut 160, 60 dels quals, amb ferits.

El cap de la Policia Local de l'Escala, l'inspector Ramon Pérez, ha manifestat que "està clar que la redistribució que hem pogut fer ha suposat que sortís gent de les oficines i que hi hagi més efectius al carrer". El fet de compartir equipaments suposa, per Pérez, que "és evident que es genera més fluïdesa d'informació i que es noten els efectes en el servei".

Des de l'octubre de l'any passat s'han portat a terme 400 patrulles conjuntes -un agent de cada cos-. D'aquestes, 133 el darrer trimestre del 2008 amb una mitjana de dues patrulles conjuntes diàries. Les dades de la memòria de la Policia Local de l'any passat, segons han informat, reflecteixen les millores en diversos àmbits. El 22% del descens d'actes ha suposat que se n'hagin aixecat 580, de les quals bona part han estat inspeccions oculars (221). Aquetes representen un 452,5% més respecte el 2007. Les actes aixecades són de diferents tipus com normativa de deixalles i residus (51) i publicitat (48). 68 atestats han estat de caràcter penal, la majoria per delictes contra la seguretat del trànsit (21). Els accidents han estat similars als d'altres anys. Així el 2006 van ser de 155, el 2007 159 i aquest any 160. D'aquests, un 34% es produeixen durant els tres mesos d'estiu.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page