Orgull de ser mosso PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 21 abril de 2009
AVUI │ Laura Nicolás

Image

Foto: Webpolicial. A la imatge, dos dels agents condecorats per salvar la vida a dos nens que s'ofegaven en un canal a l'Ebre.

Amb les ferides encara obertes per la polèmica suscitada per les càrregues policials durant les protestes dels anti-Bolonya, els Mossos d'Esquadra van convertir ahir l'acte central de commemoració del Dia de les Esquadres en una festa de reivindicació de l'orgull de ser mosso que, per primera vegada, va comptar amb el suport del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president del Parlament, Ernest Benach. Amb L'Auditori ple de gom a gom, el primer a obrir foc va ser el subdirector operatiu del cos, el comissari Josep Milan, que va demanar respecte per la institució i "cap als homes i dones que cada dia surten a donar el millor amb il·lusió, compromís i professionalitat, posant en perill, si escau, la seva integritat".

Si el discurs del comissari Milan va ser àmpliament aplaudit, no ho van ser menys les condecoracions que a continuació van rebre diversos membres del cos, com l'agent de Ciutat Vella a qui un delinqüent multireincident va intentar tallar el coll. Unes medalles que van distingir actuacions que mai són objecte de debats polítics al Parlament, com la d'un subinspector i un caporal que van negociar durant hores amb una persona que amenaçava el seu fill de set mesos amb un ganivet.

Per això, ja en el refrigeri que es va oferir a continuació, hi va haver qui va destacar que "quan es faci una crítica, que es concreti contra qui es fa, perquè és una irresponsabilitat atacar constantment la institució en el seu conjunt".

Conscient d'aquest sentiment que impera entre els Mossos, el conseller d'Interior, Joan Saura, també s'hi va referir, encara que tímidament. "Hi ha qui ens qüestiona contínuament i qui, fins i tot, ens utilitza irresponsablement per a la confrontació. No és ni ha estat mai el meu estil de fer política", va assegurar.

Però també va haver-hi espai per a la polèmica, com la suscitada perquè la consellera de Justícia, Montserrat Tura, fos relegada a la sala de butaques. L'explicació oficial va ser que la presència de Benach i Carod-Rovira impedia que Tura fos a la taula presidencial. L'extitular d'Interior no n'havia estat informada i se'n va assabentar en arribar a L'Auditori.

I L'Auditori es va posar dempeus quan el pare del mosso Francesc Coma Forcadell, mort en accident de trànsit, va rebre la medalla d'argent amb distintiu blau a títol pòstum. També van ser molt aplaudits altres condecorats, com el fiscal anticorrupció, David Martínez Madero; la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, i el ciutadà Ramon Pérez Barrio, que va evitar una agressió de violència de gènere. Res a veure amb el cas de la dona apunyalada a la Sagrada Família que va tenir diversos àngels de la guarda, un dels quals amb antecedents per maltractaments a la parella. Ni ell ni cap altre de les persones que van impedir aquella agressió van rebre ahir una medalla. Finalment es va desestimar la proposta.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page