Flac favor de UGT i CCOO al difondre informacions falses sobre incentius per multes a la Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 16 abril de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageContinua avui el degoteig de cartes al director i articles d'opinió qüestionant a la Guàrdia Urbana de Barcelona per incentivar els agents a denunciar mitjançant rànquings i facilitats per fer hores extres -a 12 euros bruts per hora. “La llegenda s'ha confirmat” recollia un article d'un diari o “Competició policial per posar multes” titulava un confidencial.

La realitat és que la informació és falsa, i demostra la poca professionalitat de la premsa a l'hora de contrastar informacions -deure deontològic- encara que força habitual en èpoques de sequera informativa com la setmana santa. Així mateix s'ha revelat certa irresponsabilitat dels sindicats a l'hora de transmetre informacions als mitjans de comunicació. L´únic instrument de valoració del cos és el full de desenvolupament professional i que té aplicació amb ocasió de trasllats o promoció interna.

Segons fonts de CCOO la notícia va sorgir a partir d'una conversa amb representants sindicals sobre una presumpta llista apareguda en un districte, a iniciativa personal d'un comandament. Les bases de la Guàrdia Urbana han contestat fortament els seus representants sindicals, acusant-los de desprestigiar la organització i el treball dels seus agents. Es dona el cas que alguns agents ja hans estat recriminats per “actuar a comissió”. Tot i assumir l'error, a la web de CCOO continua penjant a mode de trofeu els titul.lars apareguts als principals diaris del país.

Hores a 12 euros

Les hores extres a la Guàrdia Urbana, a un preu de 12 euros bruts per hora -una de les més baixes de tot el sector a Espanya-, s'assignen per ordre de petició i sense que existeixi cap relació amb el número de denúncies. L'aparició de llistes es va donar puntualment en un districte dels 10 que hi ha actualment, i no és el criteri marcat per la prefectura. Òbviament, en unitats dedicades exclusivament a la Disciplina Viària -mitjançant radars, campanyes i controls- el número d'actuacions, sinistralitat i denúncies constitueixen indicadors de gestió imprescindibles.

Full de desenvolupament de la Guàrdia Urbana

Les valoracions dels agents de la policia local de Barcelona es realitza mitjançant el full de desenvolupament professional dels agents pels seus comandaments immediats a partir de diferents ítems enquadrats en els àmbits de la gestió de la informació, la solució de problemes, l'interès i la iniciativa, la presa de decisions, la responsabilitat, la flexibilitat i la polivalència, la capacitat tècnica, la dedeicació i les habilitats socials. El nivell de competència assolit en cada àmbit és una dada confidencial entre el comandament immediat i l'agent, i subratlla aquells elements a millorar. En concursos i oposicions s'assigna una valoració global que és publica.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page