Dimiteix el cap antiterrorista de Scotland Yard a causa d'un descuit PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 09 abril de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageAquest era el moment en que el cap antiterrorista entrava a Downing Street per despatxar amb el Primer Ministre Britànic. De camí al lloc Bob Quick va repassar els informes sobre un operatiu antiterrorista. L'error va ser entrar amb la documentació visible, fet que va portar la premsa a ampliar la imatge i llegir el contingut del document, que començava amb la classificació TOP SECRET.

En la història recent al nostre país no ha dimitit cap responsable policial, ni per l'alliberament per error de dos presos perillosos la setmana passada o qualsevol actuació del Sr. Olmos, que finalment va haver de ser cessat.

El cap de la divisió antiterrorista de Scotland Yard, l'assistent del comissari Bob Quick, ha presentat avui la seva dimissió després que la policia es veiés obligada ahir a accelerar una operació antiterrorista --en què han estat detingudes deu persones-- com a resultat d'un descuit del mateix Quick, que va cometre quan va arribat a la residència oficial del primer ministre britànic, Gordon Brown, i va deixat veure als mitjans de comunicació un document qualificat de "secret" en què s'informava de la imminent operació antiterrorista.

Quick, que es va disculpar després de conèixer l'error, ha decidit dimitir avui del seu càrrec. "Aquest matí, amb gran desgana i tristesa, he acceptat la dimissió de Bob Quick com a cap de la unitat antiterrorista", ha declarat a la BBC Ràdio l'alcalde de Londres i cap de l'organisme encarregat de supervisar les actuacions de la policia de la capital, Boris Johnson.

L'acció policial, dirigida per la Unitat Antiterrorista del nord-oest en col·laboració amb altres forces de seguretat, va haver de ser accelerada a causa d'aquest error, encara que finalment s'han detingut els suposats membres d'Al-Qaida, tots d'origen pakistanès, que van ser capturats després d'un prolongada vigilància en què estaven implicats els serveis secrets del MI5 i el dispositiu antiterrorista.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Dimiteix el cap antiterrorista de Scotland Yard a causa d'un descuit
Go to top of page