Dues policies de Sitges denuncien assetjament laboral per ser lesbianes PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 02 abril de 2009
Agències

ImageDues agents de la policia local de Sitges (Garraf) --que són parella i estan casades-- han denunciat avui que el regidor de Seguretat i el cap de la policia les sotmeten a assetjament laboral per ser lesbianes, ja que no els deixen conciliar la seva vida familiar. En una roda de premsa a Barcelona, Iolanda Ruiz, una de les dues agents, ha explicat que els seus problemes van començar el 2007, amb l'arribada de l'actual cap de la policia, que les va separar i les va canviar de grup i va quadrar l'organigrama de festius perquè no poguessin coincidir ni en vacances ni en cap festiu del 2008.

Ruiz, que compta amb l'assessorament legal del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), ha explicat que fins llavors havien pogut conciliar perfectament la seva vida laboral i professional, com passa amb les altres parelles que integren la plantilla de la policia local de Sitges, formada per 70 persones.

Nota homòfoba

Les dues dones mantenien una relació correcta amb l'anterior cap policial, a qui van denunciar --poc abans del seu relleu-- que uns companys els havien deixat a les taquilles una nota homòfoba. L'excomandament de les agents es va comprometre amb elles a investigar els fets i, al ser substituït, va demanar al seu successor que investigués què havia passat.

Però, segons Iolanda Ruiz, el nou cap no només no va investigar els fets, sinó que va optar per separar-les i a més va obtenir una difícil quadratura de l'horari ja que, el 2008, va aconseguir que les dues agents no coincidissin cap dia lliure, ni per vacances ni en cap festiu.

Entrevista amb l'alcalde

Les dones van portar el cas al Sindicat de Policies, que va concertar una entrevista per al 4 de juny passat amb l'alcalde de Sitges, que els va assegurar que parlaria amb el regidor de seguretat i amb el cap de la policia perquè els permetessin conciliar la seva vida familiar i laboral.

No obstant, tant el portaveu de l'SPC, David José, com la mateixa Iolanda Ruiz, han lamentat avui que des d'aleshores --i ja han transcorregut deu mesos--, segueixen amb la mateixa situació.

Per això, han presentat una demanda al jutjat contenciós administratiu, per demanar que se'ls apliqui la llei de conciliació laboral, i una denúncia penal en què acusen el regidor, el cap de la policia i la directora de serveis de vulnerar els drets fonamentals dels treballadors, amb l'agreujant de discriminació per raó d'orientació sexual.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Dues policies de Sitges denuncien assetjament laboral per ser lesbianes
Go to top of page