Els periodistes portaran un braçalet de color butà amb la inscripció 'Premsa-Press' PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 01 abril de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageLa mesura, pactada aquest dimecres, s'adopta després que 33 professionals de la comunicació fossin ferits a conseqüència de les càrregues dels Mossos durant les protestes anti-Bolonya del 18 de març. Els periodistes que cobreixin manifestacions a Catalunya portaran un braçalet de color butà per identificar-se i evitar tornar a ser víctimes de càrregues policials.

El conseller d'Interior, Joan Saura, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius, han signat al Parlament aquest protocol, acordat després dels incidents en les manifestacions anti-Bolonya del passat 18 de març, quan les càrregues policials van lesionar 33 periodistes, dotze dels quals han portat el cas als tribunals.

El protocol comportarà la unificació de la identificació dels periodistes, que podran portar un braçalet de color butà, numerat, amb la inscripció Premsa-Press i un espai perquè insereixin el seu carnet professional. A més, els informadors també podran disposar d'una armilla, també de color butà, encara que en aquest cas no s'inserirà cap espai per incloure les dades del periodista.

El braçalet, que es començarà a repartir d'aquí a un mes i s'haurà de renovar al cap de dos anys, es distribuirà a tots els periodistes que s'acreditin com a tals en un registre del Col·legi de Periodistes, que es crearà amb l'objectiu d'evitar l'intrusisme.

El braçalet i l'armilla també serviran als informadors per poder treballar quan hi hagi grans desplegaments, com en cas de grans tragèdies o cimeres rellevants, segons ha precisat Rius durant l'acte de firma del protocol. Aquests elements acreditatius no autoritzaran la presència dels periodistes a les zones que tinguin declarat l'accés restringit temporalment, segons el protocol.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page