La jutge envia a la presó el cap d'inspecció de l'Eixample per la xarxa de corrupció dels bordells PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 01 abril de 2009
Redacció │ Barcelona

La jutge que investiga una trama de corrupció policial vinculada a prostíbuls de Castelldefels (Baix Llobregat) ha decretat avui presó incondicional per al cap del servei d'inspecció i llicències del districte de l'Eixample de Barcelona, Manuel Martínez, acusat d'acceptar suborns de locals d'oci i d'hotels a canvi dels seus favors.

Segons han informat fonts judicials, la titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, Elisabet Castelló, ha assumit la petició de la fiscalia i ha ordenat l'ingrés a la presó sense fiança per a aquest imputat, acusat dels delictes de suborn, revelació de secrets i d'infidelitat en la custòdia de documents oficials.

La magistrada ha decretat així mateix presó, eludible amb el pagament d'una fiança de 15.000 euros, per a l'enginyer industrial Joaquín Quílez, acusat dels delictes de suborn i d'aprofitament de documents oficials indegudament obtinguts.

Projectes d'habilitació

Segons sembla, el funcionari municipal i l'enginyer industrial estan acusats d'actuar de comú acord per forçar propietaris d'establiments d'oci i d'hotels que encarreguessin a Quílez una sèrie de projectes d'habilitació als seus locals.

La jutge va centrar els primers passos de la seva investigació en l'existència d'una suposada xarxa de corrupció policial, després va obrir una nova via al detectar una xarxa d'advocats i policies que extorsionaven els prostíbuls i ara la trama ha esquitxat funcionaris municipals per presumptes irregularitats en les inspeccions i en la tramitació de llicències municipals a altres locals d'oci.

Fins ara, la jutge ja ha enviat a la presó per aquesta causa un excap de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals de la Policia Nacional, un inspector d'aquest cos, tres responsables dels dos bordells més grans de l'àrea de Barcelona --el Riviera i el Saratoga, tots dos a Castelldefels-- i aquest cap d'inspecció i llicències de l'Ajuntament de Barcelona.

El consistori es presentarà com a acusació

A més, la jutge ha imputat també la secretària tècnica del districte de l'Eixample, María Teresa G., que ha quedat en llibertat amb càrrecs, així com el propietari d'un local d'oci, Carlos A., i un propietari hoteler.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va indicar ahir que la detenció d'aquests funcionaris municipals suposa un "cas aïllat", mentre que el consistori va confirmar que es presentarà com a acusació particular i obrirà expedients administratius als imputats.

En la trama de suborns, extorsió i connivència entre bordells, policies, advocats i funcionaris municipals han estat imputades 19 persones, de les quals sis són comandaments o excomadaments policials, cinc són responsables de bordells, tres són advocats, dos són funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona, un és enginyer industrial, un empresari del sector de l'oci i un altre un hoteler.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La jutge envia a la presó el cap d'inspecció de l'Eixample per la xarxa de corrupció dels bordells
Go to top of page