Detingut un comissari de la prefectura superior de Policia a Barcelona pel cas dels prostíbuls PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 23 març de 2009
El Periodico

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest migdia el comissari de la prefectura superior del Cos Nacional de Policia (CNP) a Barcelona Luis Gómez González. La detenció ha estat ordenada per la jutge Elisabet Castelló, titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, en el marc de la investigació que porta a terme per la presumpta xarxa de corrupció policial vinculada als prostíbuls Saratoga i Riviera, de Castelldefels.

Aquests clubs suposadament eren alertats de les batudes per un grup de policies nacionals a canvi d'importants sumes de diners, i regals com ara joies i rellotges.

El detingut avui va tenir anteriorment responsabilitats a la unitat d'estrangeria. Dijous passat, Gómez González es va presentar a la cinquena planta dels jutjats de Barcelona per parlar amb la jutge Castelló. El comissari va explicar a l'arribar que tenia informació "d'interès" per a la investigació que en els últims mesos tutela la magistrada a la qual pretenia visitar.

Contrariada per la inusual iniciativa del comandament policial, la jutge Castelló no només es va abstenir de rebre al citat comissari, sinó que va enviar un funcionari perquè li transmetés que en cas de necessitar alguna dada sobre la seva etapa al capdavant de la unitat d'estrangeria de Barcelona, ja s'encarregaria ella de citar-lo.

Quatre persones a la presó

Divendres passat, Castelló va ordenar l'ingrés en presó incondicional i sense fiança l'exinspector en cap del CNP Andrés Otero, acusat d'acceptar suborns dels clubs. L'inspector en cap de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsificació (Ucrif), A. N., acusat de prevaricació, falsedat documental, afavorir la prostitució i contra el dret dels treballadors, va eludir ingressar a la presó pagant una fiança de 2.500 euros.

De moment, la magistrada ha empresonat quatre persones: l'exinspector en cap del CNP, l'encarregat i un dels propietaris del Saratoga i un dels amos del Riviera.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page