La pedagogia dels canyons d'aigua, gasos lacrimògens i pilotes de goma PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 20 març de 2009
Editorial

Image

És clar que com a última solució, qualsevol d'aquests elements són especialment útils per recuperar el control de l'ordre públic. Si més no abans d'ahir qui sembla que va perdre el control, un cop més, va ser el “flamant” Director General de la Policia, Sr. Rafael Olmos. D'entrada, cal partir del reconeixement dels agents de la brigada mòbil que seguien com podien les ordres contradictòries dels seus comandaments, i que va provocar alguns ferits greus entre ells. Tant contradictòries eren les ordres com les inicials declaracions del nostre estimat Olmos a les posteriors disculpes públiques per tots els “errors” comesos.

Els sindicats corporatius no han dubtat en qualificar d'absolutament correcte totes les decisions preses. La policia i els seus dirigents no ens equivoquem mai sembla. Potser no hauria estar millor fer el desallotjament un diumenge a la matinada ? No distingim un noi encaputxat d'un altre amb braçalet vermell i càmera de fotos ? Perquè no es van utilitzar mitjans dissuasius i altament efectius com l'ús d'impulsors sense pilotes a les escopetes per desallotjar la Gran Via ? Perquè no trèiem la tanqueta d'aigua BM-001 quan els estudiants van tallar una de les vies principals de comunicació afectant a mil.lions de ciutadans ? Perdó, no recordava que no s'ha utilitzat mai i a banda tenia que venir des de Sabadell. Funciona encara ?

En altres moments històrics al nostre país, o avui a qualsevol altre país d'Europa civilitzat, el concepte de principi d'autoritat és molt clar en l'ideari col.lectiu, i a ningú se li passa pel cap contradir una ordre clara feta per la policia en el sentit de fer o deixar de fer una acció. Em temo que la classe política té bastant responsabilitat en haver contribuït al clima del tot s'hi val, però això ja és un altre aspecte a considerar.

Si més no, a les carregues de dimecres, ningú recorda cap avís per megafonia instant als manifestants a deposar l'actitud ni cap comandament va negociar (10 minuts, foto de la premsa i sortiu). I no només als manifestants, a la gent que anava als seus llocs de treball o que simplement transitaven per al lloc.

No és acceptable tot el que es va provocar per 40 persones que pretenien fer aldarulls. Calen moltes més detencions en aquests incidents i portar davant la justícia aquests pocs que pretenen comprometre la seguretat de tots. Ens agradi o no la societat no admet en cap cas la manca de diligència en la gestió del monopoli de la violència que té l'estat, i en aquest cas tothom menys nosaltres pensa que ho hem fet malament.

Ens ho hauríem de fer mirar no ?

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow La pedagogia dels canyons d'aigua, gasos lacrimògens i pilotes de goma
Go to top of page