Agents del CNP i GC reclamen una equiparació de sous amb els autonòmics i els locals PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 14 març de 2009
Agències

Image

Milers de policies s'han manifestat aquest migdia pels carrers de Madrid demanant una equiparació salarial amb els agents autonòmics i locals. Per la seva part, el Ministeri de l'Interior ha explicat avui que "l'actual situació econòmica i la imprescindible austeritat pressupostària per fer-hi front, fan molt difícil assumir les demandes que plantegen els sindicats policials", que s'han manifestat aquest matí pels carrers de Madrid per sol·licitar millores salarials.

Ha encapçalat la manifestació una pancarta amb el lema Policia i Guàrdia Civil, per la dignitat econòmica i professional i quatre maniquins, ja utilitzats en la primera protesta que es va celebrar el 18 d'octubre --aquesta és la segona en cinc mesos--, vestits amb els uniformes dels mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Policia Municipal i la Guàrdia Civil.

Cada un dels maniquins portava penjat un cartell en què es feia al·lusió a les diferències retributives i als drets laborals. El maniquí de la Guàrdia Civil apareixia amb la boca tapada amb un esparadrap.

A més, sobrevolava la capçalera de la manifestació un gran globus blanc on es podia llegir: Policia en conflicte.

La manifestació ha començat, amb una sonora xiulada, a la glorieta de Rubén Darío i ha finalitzat a les dues del migdia a la plaça de Colón, on la líder d'UPD, Rosa Díez, ha llegit un manifest en suport dels agents.

Resposta d'Interior: diàleg sí però sense oblidar la crisis

En un comunicat, la institució "reitera la seva voluntat de diàleg" amb els sindicats i assegura que després de "les múltiples reunions" celebrades des de l'any 2004, s'ha fixat una "agenda de treball per abordar la millora de les condicions laborals dels policies, el reforç del catàleg de llocs de treball així com mesures relatives al règim disciplinari i la formació policial".

Així mateix, recorda l'"important esforç" realitzat en els últims anys "per millorar les condicions retributives dels funcionaris policials, que s'ha traduït en un increment dels seus salaris per sobre de la resta dels funcionaris de l'Estat" també el 2009, quan es va registrar de mitjana una pujada del 3%.

"Aquesta pujada s'uneix a les percebudes en els últims anys: en el període comprès entre el 2005 i el 2008, la pujada salarial per als policies va ser el doble que la de la resta dels funcionaris. En total, les seves retribucions es van incrementar en 10,52 punts percentuals més", ha explicat Interior.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page