Reducció dràstica de denúncies de maltractaments contra els mossos després d'instal·lar càmeres PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 14 març de 2009
Agències

ImageLes denúncies als Mossos d'Esquadra per tortures a detinguts van baixar el 2008 un 65%, en passar de 128 el 2007 a 45 l'any passat, coincidint amb la instal·lació de càmeres de videovigilància a totes les comissaries de la policia catalana. Així es desprèn d'un avanç de l'informe sobre la tortura a Espanya durant 2008, elaborat pel Comitè per a la Prevenció de la Tortura.

Catalunya ja no és la comunitat amb més denúncies, ja que en aquesta ocasió la superen el País Basc (97), Andalusia (82) i Madrid (61).

Doble lectura

El president del comitè, Mauro Palma, i el responsable de l'organització a Espanya, Jorge del Cura, van destacar ahir que la caiguda es deu més al fet que les càmeres han tingut un efecte dissuasori en els agents que al descens de les falses denúncies.

La Conselleria d'Interior va instal.lar els aparells després que una investigació interna va descobrir l'existència de casos de maltractaments a la comissaria central de les Corts.

En total, a Catalunya, l'entitat dóna credibilitat a 53 denúncies: 45 contra els Mossos, tres contra funcionaris de presons, tres contra la Policia Nacional i dos contra policies locals. A Espanya, en comptabilitza 520, si bé encara estan en estudi 140 més. El cos que n'acumula més és la Policia Nacional (187).

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Reducció dràstica de denúncies de maltractaments contra els mossos després d'instal·lar càmeres
Go to top of page