Robocops: Taser desenvolupa un sistema intel·ligent de vídeo per gravar totes les intervencions PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 14 març de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageTaser, famosa per les pistoles elèctriques que comercialitza amb èxit des de fa 5 anys ha anunciat la producció d'un sistema de comunicacions d'audio i vídeo integrat per a policies conegut amb el nom “AXON”. Segons els portaveus de l'empresa es traca de protegir als agents de policia “fins les últimes conseqüències”.

El sistema ha estat acollit amb expectació per part de les autoritats nord-americanes, tenint en compte que la majoria de policies presten el servei en patrulles unipersonals. El sistema permetrà el reconeixement automàtic de matricules i documents d'identitat amb un sol clic.

L'AXON està format per tres parts, d'una banda la camara de vídeo i auriculars que s'acoplen amb subjecció a les orelles, a l'estil dels mp3 per a esportistes. Inclou dos auriculars i la càmera de vídeo que es situa a sobre l'orella i a la mateixa alçada que els ulls, donant la mateixa perspectiva de l'agent.

Image

L'altre part és la consola de control, del tamany d'un encenedor, amb el botó PTT intercomunicador i el botó per gravar/aturar vídeo. A imatge dels controls dels “pinganillos” actuals, s'enganxa a la camisa amb un clip.

L´últim element és la PDA, que a banda de poder-se utilitzar per les tasques habituals de GPS, denúncies i altres, es on s'emmagatzema i recull les parts més interessants del projecte. Amb dos clics a la consola es posa en mode reconeixement matricules o documents, fent la lectura automàtica i enviant la consulta telemàtica.

Custòdia de proves

Per assegurar la cadena de custòdia de les proves, l'empresa ha dissenyat les estacions de recàrrega de les PDA com si es tractessin d'armers, amb la particularitat que bolca automàticament les dades i no en en permet la manipulació posterior no autoritzada. Els agents en cap cas poden editar o esborrar els vídeos.

Tecnologia punta a preus a l'alçada

Segons Taser AXON estarà al mercat el tercer trimestre d'aquest a any a un preu de sortida de 1700$. Per cada 24 unitats comprades Taser proporcionarà gratuïtament l'armari-armer de custòdia. El sistema inclou 500 hores de vídeo gravades per dispositiu. Un dels aspectes més controvertits dels projecte és que la custòdia de les imatges les fa l'empresa Taser sense possibilitat de canviar aquest aspecte, a un preu de 100$ mensuals.

Segons l'empresa i en l'escenari nordamericà, aquesta inversió es recupera aviat al reduir les despeses en advocats, demandes i sentències condemnatòries. Caldrà adaptar l'invent a les normatives en protecció de dades europees, ja que en els termes fixats pel que fa la custòdia de les imatges seria il.legal a la Unió Europea.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Tecnologia - GSM - Tetra arrow Robocops: Taser desenvolupa un sistema intel·ligent de vídeo per gravar totes les intervencions
Go to top of page