Les patrulles de platges, les més exposades als perills de la radiació solar PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 10 març de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageAmb l'arribada de l'estiu arranquen els dispositius de vigilància de platges per part dels diferents cossos de policia. Als vestuaris policials queda clar qui té assignat el servei pel característic "moreno paleta”. Però més enllà de l' anècdota, les cremades i la sobrexposició solar que pateixen aquests agents fa que tinguin un risc més gran de contraure càncer de pell, el segon més diagnosticat.

Els dermatòlegs, en un estudi publicat a la publicació Archives of Dermatology, recomanen que s'adoptin normatives d'obligat compliment entre personal de les patrulles de platges pel que fa a la protecció solar de la pell i dels ulls com una estratègia per prevenir la malaltia.

La meitat dels enquestats no es protegeixen, segons l'estudi.

L'estudi fets als Estats Units entre socorristes, personal de piscines i patrulles de platges revel.la que més del 50% dels enquestats no té hàbits de protecció i que això és especialment greu donat que la sobrexposició afecta especialment al personal més jove. Entre els que es protegeixen, un 80% portava ulleres de sol, i un 60% utilitzava cremes de protecció solar.

ImageEls especialistes recomanen que a banda de la protecció òptica i amb crema, es vesteixi sempre gorra i s'habilitin zones d'ombra a les instal·lacions. Així mateix, en l'àmbit dels riscos laborals es suggereix adoptar polítiques clares per afavorir l'adopció d'hàbits saludables pel que fa la proteció solar.

Factor de protecció 30 com a mínim i vestir sempre gorra

“Molts dels policies de platges són joves i probablement no notin els efectes nocius de forma inmediata, a excepció de les cremades solars, però no poden oblidar que l'efecte de la radiació ultravioleta a la pell és acumulatiu i pot causar en el futur un fotoenvelliment prematur i fins i tot càncer” adverteixen els promotors de l'estudi. I afegeix “aquest col.lectiu ha de saber que el seu lloc de treball és de risc en quan a l'exposició i que cal adoptin mesures com protegir-se amb crema solar amb un factor 30 i vestir sempre gorra per protegir-se de la radiació UVB i UVA”.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Les patrulles de platges, les més exposades als perills de la radiació solar
Go to top of page