Palafrugell mantindrà els agents del reforç d'estiu durant tot l'any PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 06 març de 2009
Agències

ImageL'Ajuntament de Palafrugell mantindrà durant tot l'any els agents de la Policia Local que integren el reforç d'estiu com una mesura per incrementar la sensació de seguretat arran del crim de la botiguera. L'alcalde Lluís Medir ha explicat que la mesura afecta cinc agents en interinatge i que, lligat amb això, també es crearan dues places noves al cos. 'És evident que un crim execrable com aquest no es pot evitar amb més agents al carrer, però sí que incrementa la percepció de seguretat', ha indicat.

L'Ajuntament també ha encarregat un pla de qualitat de la policia -un projecte que desvincula del crim- amb l'objectiu d'optimitzar recursos i posar de manifest futurs problemes com l'envelliment del cos.

Actualment, la plantilla de la Policia Local de Palafrugell està formada per 38 agents, cinc caporals, dos sergents i un subinspector. Durant els mesos d'estiu, els efectius es reforcen per donar cobertura a l'increment de població flotant que arriba al municipi. Però d'ençà de l'any passat, amb motiu del crim que va sacsejar el poble, l'Ajuntament va decidir allargar els contractes a cinc policies interins, com a mínim fins al mes de gener.

Ara, aquests contractes s'han renovat i la intenció de l'Ajuntament és que es mantinguin durant aquest any. 'Per primer cop, en comptes de tenir aquests agents auxiliars de reforç durant la temporada, els tindrem els dotze mesos', ha indicat l'alcalde. A més, Palafrugell també té intenció d'incrementar en dues places més la plantilla policial.

En relació amb el crim, l'Ajuntament també ha incrementat les patrulles a peu per la població. 'És evident que aquest crim execrable no s'hagués pogut evitar amb més guàrdies, però sí que la seva presència incrementa la percepció subjectiva de seguretat', ha indicat l'alcalde.

Pla de qualitat

L'alcalde Lluís Medir ha explicat aquesta mesura durant la presentació del Pla de Millora i Qualitat de la Policia Local de Palafrugell. Un encàrrec que l'Ajuntament ha fet al Departament d'Interior, i que es preveu tenir enllestit a finals d'aquest 2009. L'Ajuntament ha desvinculat totalment l'encàrrec d'aquest pla amb el crim de la botiguera.

'No ens movem de manera reactiva, sinó que amb aquest estudi volem optimitzar recursos i millorar la qualitat del servei', ha indicat Lluís Medir. Entre els temes que més preocupen el consistori hi ha el progressiu envelliment de la plantilla. Actualment, la mitjana d'edat de la Policia Local és de 41 anys.

Per això, Medir ha reclamat més recursos econòmics per poder afrontar 'un problema que es plantejarà dintre d'un temps, i que creiem que es pot solucionar incentivant jubilacions anticipades o mirant com s'atorguen els segons destins'. Segons indica l'alcalde, un 25% de la plantilla es pot veure afectada per aquests processos en els propers anys.

Més mossos a la comarca

L'alcalde de Palafrugell també ha aprofitat l'avinentesa per demanar que hi hagi un increment de Mossos d'Esquadra destinats a la comarca del Baix Empordà. A més, també ha indicat que tots els cossos policials 'formen part d'un sistema a discutir' i que 'una Llei de la Policia a Catalunya seria benvinguda'.

Durant la roda de premsa d'aquest dimarts, també s'han donat a conèixer les darreres dades en matèria de delictes a la població. Durant els mesos de gener i febrer, els delictes han baixat més d'un 10% (i el grup de tipificats contra el patrimoni, al voltant del 7%) a Palafrugell.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Palafrugell mantindrà els agents del reforç d'estiu durant tot l'any
Go to top of page