11.000 aspirants per a menys de mil places de Mossos en la convocatòria més multitudinària PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 22 febrer de 2009
Agències

ImageAquest dissabte ha tingut lloc la primera prova de la convocatòria més multitudinària per accedir al cos dels Mossos d'Esquadra. El campus de Filosofia i Lletres, i Psicologia de la Universitat Autònoma s'ha omplert de gom a gom pels gairebé 11.000 joves que s'han presentat a les proves de selecció per cobrir les 980 places convocades aquest any.

La vocació però també la crisi econòmica empenyen els joves a optar per obtenir una professió segura i amb futur. En aquesta ocasió, un de cada quatre sol·licitants són noies, i s'ha notat també un increment dels aspirants amb orígens familiars estrangers.

Les proves que s'han celebrat aquest dissabte per la convocatòria de noves places per als Mossos d'Esquadra són les de coneixements generals, d'aptitud i de personalitat. Els aspirants que les superin encara n'hauran de passar quatre més abans de poder posar els peus a l'acadèmia del cos policial el 21 de setembre.

L'inspector dels Mossos d'Esquadra, Josep Guillot, admet que la inseguretat laboral que viuen els joves per la crisi pot haver influït en la convocatòria que "és molt atractiva per als aspirants a Mossos d'Esquadra, és una bona oferta laboral, fem una formació integral a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i potser algun factor de la crisi actual hi ha influït". Guillot també ha afegit que "el fet que es presenti més gent vol dir que podrem fer una millor selecció".

Els aspirants a Mossos justifiquen la seva decisió per diferents motius. Un d'ells, Raül Navarro, assegura que ha estat la vocació que l'ha portat a presentar-s'hi: "Tinc ganes de ser mosso d'esquadra, policia. Fa molt de temps que hi penso i ara ha arribat el moment de provar-ho". Per la seva banda, Anabel Navarro atribueix la seva decisió a la situació del mercat de treball: "Tal com està la situació actual és una sortida que crec que tothom s'està mirant, sobretot per la continuïtat laboral".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page