Els artífexs de les calúmnies contra Vilaró formaven part de la mateixa banda criminal PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 17 febrer de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageLa jutgessa de Martorell va dictar dissabte passat l'ordre de presó sota fiança de 18.000 euros per al periodista del diari El Mundo Nando García, imputat en la presumpta trama de corrupció policial en què hi ha implicats guàrdies civils, exagents de la Policía Nacional i narcotraficants. Les primeres detencions del cas es van produir al febrer de 2008, i es dona la coincidència que alguns dels imputats i expolicies implicats treballaven a l'Agència de detectius Método3, la qual va ser utilitzada com a font en els 15 articles que el peridodista ara imputat va publicar per desacreditar el Cap de la Guàrdia Urbana, amb motius de les ferides produïdes per una pilota de goma dels antiabalots durant les celebracions de l'Eurocopa.

El cert és que durant l'interrogatori, la jutge li va mostrar el contingut de diversos correus electrònics i converses telefòniques que, segons diverses fonts, li impliquen en els delictes d'estafa, associació il·lícita i calúmnies.

Nando García va sortir de declarar a les quatre de la matinada tocades, i la jutgessa li va mantenir els càrrecs d'associació il·lícita, estafa, obstrucció de la justícia i calúmnies. La direcció del diari va decidir ahir suspendre'ls de sou i feina mentre no s'aclareixi el cas. De les vuit persones que ahir van declarar al jutjat, el periodista d'El Mundo és per ara el que acumula més imputacions, i això explica que també sigui l'imputat que hagi d'aportar una quantitat més gran de diners per eludir la presó. Juntament amb ell, la jutgessa també va dictar presó sota fiança per a un tinent coronel de la Guàrdia Civil actiu (12.000 euros), un agent de la Guàrdia Civil actiu (3.000 euros) i un exinspector en cap de la Policía Nacional (3.000 euros). Va ordenar presó sense fiança per a un cinquè imputat, en aquest cas un delinqüent relacionat amb el narcotràfic, i va deixar en llibertat amb càrrecs quatre persones més, entre elles dos advocats.

Tots estan acusats de formar part d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. Els guàrdies civils i policies implicats no només haurien participat del negoci, sinó que a més haurien fet servir la condició de funcionaris públics per filtrar als traficants informació reservada a canvi de diners. La investigació es remunta al 2005, quan van desaparèixer de manera misteriosa 400 quilos de cocaïna d'un contenidor que havia arribat al port i que suposadament estava sota vigilància policial. El cas continua sota secret de sumari.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els artífexs de les calúmnies contra Vilaró formaven part de la mateixa banda criminal
Go to top of page