Dos mossos implicats en una banda de lladres del metro PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 26 gener de 2009
Agències

ImageLa divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup de lladres especialitzat principalment en furts a les botigues i al metro de Barcelona i que comptaven amb la complicitat de dos agents del cos, que també han estat detinguts. El grup, segons fonts del cos, era molt actiu i se'ls imputen delictes contra la salut publica, de falsificació de moneda, de falsificació de document, de tinença il·lícita d'armes, de receptació d'objectes robats, de robatori amb intimidació i un delicte continuat de furt.

Els dos mossos implicats són agents regió policial metropolitana de Barcelona. Es tracta de R.B.V, de 25 anys, i de O.R.R, de 32 anys, aquest darrer presumptament implicat en un atracament amb violència i intimidació. A l'altre agent, R.B.V, se l'imputen els mateixos delictes que a la resta del grup i, a més, el de revelació de secrets i d'omissió del deure de perseguir delictes.

La resta de detinguts, majoritàriament procedents de l'Europa de l'Est, són S.O., de 25 anys, nascut a bosniana, L.D, de 18 anys, nascuda a Romania, T.O., de 22 anys, nascut a Croàcia, B.M.S., de 29 anys, nascut al Brasil, i A.D., de 36 anys, nascut a Romania.

La direcció general de la Policia ha obert un expedient disciplinari als dos mossos i els ha suspès cautelarment de sou i feina.

Els investigadors han escorcollat aquest dilluns nou domicilis de Barcelona, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Cornellà i Santa Coloma de Gramenet. A l'interior dels domicilis escorcollats, s'hi han trobat drogues, com ara cocaïna i haixix, diners en efectiu, diferents tipus de moneda estrangera, aparells de televisió, joies, balances de precisió, armes, inclosa una arma de foc, consoles de vídeojocs, gran quantitat de targetes de crèdit robades, documentació de possibles víctimes de robatori, documents falsos a nom dels detinguts, càmeres fotogràfiques i telèfons mòbils, tot suposadament robat.

La investigació policial va iniciar-se al juliol quan Afers Interns van saber que un agent s'estava apropiant dels diners de lladregots habituals. L'agent R.B.V. s'hauria estat aprofitant que coneixia la manera de funcionar dels furtadors habituals per treure'n profit econòmic.

Aquest mateix agent mantenia relacions sentimentals i d'amistat amb diverses persones de països de l'Est i amb diversos antecedents policials, també detingudes ara. L'agent hauria facilitat informació policial a aquests delinqüents. A més, segons la investigació, també hauria facilitat el tràfic de drogues.

L'altre agent detingut, O.R.R, hauria participat, conjuntament amb l'altre mosso, en un atracament a dos furtadors d'origen magrebí als quals haurien robat diners que ells acabaven de furtar. Segons la investigació O.R.R. no mantindria cap altra relació amb els altres membres del grup.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page