1.300 hores extres diàries a la Guàrdia Urbana de Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 23 gener de 2009
Agències

Image La Guàrdia Urbana de Barcelona ha fet 1.300 hores extraordinàries al dia el 2008, que sumen un total de més de 474.000 en tot l'any amb un cost d'uns 7,5 milions d'euros, segons ha explicat avui la regidora de Prevenció i Seguretat, Assumpta Escarp. Aquestes hores s'han destinat sobretot a la seguretat en esdeveniments esportius, festes i a les eleccions.

Les dades les ha ofert en el marc de la Comissió de Seguretat i Mobilitat, i suposen un increment de 40.000 hores en relació amb 2007. Escarp ha dit que el cost representa el 6% dels 125 milions que l'Ajuntament va destinar l'any passat al cos policial.

Les xifres han provocat crítiques de l'oposició. El portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Forn, ha atribuït l'increment a una falta d'agents. Ha considerat que posen de manifest l'"abandonament" del Govern municipal, que formen PSC i ICV-EUiA, de les polítiques de personal del cos, i ha considerat impossible desenvolupar així la figura de l'agent de proximitat.

El regidor del PP Javier Mulleras ha advertit que al cost total cal sumar-li 2,2 milions de la Seguretat Social empresarial, i ha destacat que es van fer 18.000 prolongacions més de jornada laboral. També ha considerat el Govern municipal "incapaç" de gestionar les polítiques laborals del cos i ha atribuït l'augment d'hores a una plantilla "insuficient".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page