Armes amb microones, aviat disponibles per al control de masses PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 18 gener de 2009
Redacció │ Barcelona

ImageL'Àrea de recerca del Departament de Justícia dels Estats Units d'Amèrica ha confirmat que ja ha finalitzat el desenvolupament inicial de dues armes que causen dolor mitjançant laser i/o amb microones. Els treballs s'han realitzat per l'Institut de Justícia Nord-americà i s'ha basat en la tecnologia ADS -Active Denial System-, Sistema de Denegació de la Voluntat, creat pel Pentàgon.

“Reducció de danys”

Igual que el sistema ADS, les armes desenvolupades poden calentar la pell i el raig només penetrarà 1 cm a la pell. L'arma, tot i no estar operativa, ja ha estat qüestionada per grups de Defensa dels Drets Civils ja que consideren que serà mal utilitzada. Per contra les autoritats policials la consideren molt adequada en control de masses, ja que es “convida” a fugir als manifestants, en comptes d'usar mitjans físics com les pilotes de goma. Si més no, tot no han estat èxits en les proves fetes en milers de persones, ja que en dos casos es van produir cremades de segon grau.

L'arma per a policies s'ha preparat en dues versions, una portàtil en forma de fusell, i una altra per muntar a sobre de vehicles policials. Des de l'interior del vehicle se'n podria dirigir la direcció, com si d'una canó d'aigua es tractes.

95 Ghz l'arma, 2,45 Ghz el microones de casa

ImageEl sistema utilitza radiació electromagnètica, concretament de micro ones a una freqüència de 95 Ghz. (quaranta vegades superior a la radiació màxima que utilitza un microones domèstic). Les ones provoquen que les molècules d'aigua de l'epidermis s'escalfin fins als 55 graus, causant una sensació semblant a quan un es crema al tocar una bombeta calenta. Els sistema traspassa la roba però no parets o altres objectes. Segons militars que van participar en l'assaig “es nota com s'escalfa la pell però quan marxes corrents cessen les molèsties. És molt efectiu”.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Tecnologia - GSM - Tetra arrow Armes amb microones, aviat disponibles per al control de masses
Go to top of page