Primer operatiu policial transfronterer conjunt a la Cerdanya PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 07 desembre de 2008
Agències

ImageEls Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i els gendarmes francesos, han patrullat durant aquest cap de setmana per diferents pobles i àrees de la comarca. Més de 10 d'agents, entre els tres cossos de seguretat que conviuen a la Cerdanya, han efectuat més d'una desena d'accions puntuals a diferents indrets de la comarca, entre el matí i la tarda. S'han organitzat un total de 6 patrulles amb la mobilització de 14 agents, la majoria gendarmes francesos.

Han portat a terme diferents accions de seguretat ciutadana en general, com per exemple controls de velocitat o fins i tot controls i escorcolls de vehicles en la lluita contra el tràfic d'estupefaents. De bon matí han començat a l'àrea del Túnel del Cadí uns, i Llívia i Guingueta d'Ix (Bourg-Madame), altres. A la tarda, han repetit controls en algunes d'aquestes zones i han patrullat per la fira d'hivern de Sallagosa. L'acció conjunta de les forces de seguretat s'ha dut a terme en base als acords adoptats en el seu dia entre els estats espanyol i francès, acords recollits en el Tractat de Blois.

El tractat de Blois va ser signat el 7 de juliol de 1998 i va permetre la creació del Centre de Cooperació Policíaca i Duanera (CCPD) entre els dos països en el Pertús. El CCPD del Pertús va ser inaugurat el 25 de novembre del 2002 i la policia autonòmica catalana es va incorporar al tractat l'any 2007, després de l'aprovació feta a la Junta de Seguretat de Catalunya. En el mes de maig de 2008, agents dels Mossos d'Esquadra van entrar a formar part del CCPD. El centre del Pertús està estratègicament implantat en el si d'un espai d'intensa circulació transfronterera, amb riscos inevitables en matèria de seguretat publica, de tràfics il·lícits de tota mena així com el trànsit de grups dedicats a la petita, mitjana i gran delinqüència.

El responsable de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a la Cerdanya, Manel Batllori, no ha dubtat en qualificar la posada en marxa d'aquest servei de "fita històrica". Batllori ha destacat la necessitat d'establir canals organitzats d'acció entre els diferents cossos de seguretat en benefici de la seguretat ciutadana.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page