Interior promou una campanya per augmentar la presència de dones als Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 23 novembre de 2008
Agències

ImageEl departament d'Interior ha presentat aquest dissabte la campanya per potenciar la presència de dones als Mossos d'Esquadra, durant la jornada de portes obertes de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que ha coincidit amb la nova convocatòria de 980 places per accedir a la policia catalana. Actualment, dels 14.000 efectius de la policia de la Generalitat només uns 2.800 són dones, fet que representa un 20% del total.

El secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha explicat que l'objectiu de la campanya és "fomentar la presència de dones" amb la vista posada a aconseguir "l'equilibri". L'última convocatòria de places de Mossos d'Esquadra es destinarà a continuar ampliant la seva plantilla, ja que com ha recordat Boada el desplegament ha finalitzat i les futures promocions "seran per anar enfortint" el cos.

La campanya, "Al cos de Mossos d'Esquadra ja hi ha 2.800 dones. T'hi apuntes?", preveu distribuir fullets informatius que s'instal·laran a les dependències dels Mossos d'Esquadra, en els punts d'informació juvenil i de la dona i en les oficines de treball, entre d'altres. La campanya també s'ha marcat com a repte aconseguir augmentar el percentatge de dones entre les categories superiors de Mossos d'Esquadra, que està per sota de la mitjana del 20% actual de presència de dones. Segons Boada "en categories superiors el percentatge disminueix de forma important, com la resta de la societat, i volem trencar aquesta situació".

Igualtat de gènere

El secretari general d'Interior ha afegit que "hem fet un primer pas en aquesta direcció". En els últimes promocions a càrrecs, com el d'inspector, "els tribunals han estat del 50% homes i el 50% dones". A més tots els membres han participat "en cursos d'igualtat de gènere". Amb aquesta primera mesura, igual que amb la campanya "Al cos de Mossos d'Esquadra ja hi ha 2.800 dones. T'hi apuntes?", es vol "trencar el sostre de vidre que impedeix arribar a categories superiors les dones".

Boada també ha anunciat que Interior iniciarà el 2009 "un Pla d'Igualtat" que afectarà els més de 20.000 treballadors, entre funcionaris i operatius "per aconseguir un equilibri en tot el departament". Actualment el Departament té un 77% d'homes, bona part són part dels operatius, i un 23% de dones. Amb el Pla d'Igualtat es pretén arribar al 50%, la paritat entre homes i dones.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page