«Biutiful» manteros a Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 10 novembre de 2008
Redacció │ Barcelona

Image

Després d'haver rodat part del metratge a Santa Coloma i a diferents localitzacions de Barcelona, l'actor Javier Bardem i l'equip de Biutiful –la nova pel·lícula del mexicà Alejandro González Iñárritu, director de 21 gramos i Babel– van gravar ahir diferents escenes a la plaça Catalunya i avui ho fan a la Rambla. Ens alguns moments els vianants van pensar que el rodatge no era tal i que el que veien era una actuació real, que va afegir expectació. Algun agent que no va ser informat pels seus comandaments tampoc es va adonar de que s'estava gravant i va procedir a intervenir el gènere a un dels actors. El públic improvisat va reaccionar amb aplaudiments i els manters habituals van riure a l'observar l”error”.

Actuació habitual versus ficció

La pel·lícula recull diferents escenes de misèria de la ciutat, i entre ells la situació dels manters i el setge policial a l'activitat. La recreació però, és lluny de la realitat, ja que es dóna una imatge de brutalitat, tracte degradant i detenció sistemàtica dels infractors que no es correspon amb l'actuació habitual.

ImageNormalment només es procedeix al decomís del material de venda ambulant per agents de paisà i en poques ocasions es procedeix a la detenció dels infractors. Alguns agents comentaven que si aquella fos l'actuació habitual avui ja no hi hauria manters a la ciutat, tot i no compartir les formes. A la pel·lícula equips antiavalots carreguen contra els venedors i detenen tots els que poden.

“Matxembrat” de cossos policials

Tot i que les intervencions contra la venda ambulant les practica la Guàrdia Urbana de Barcelona, els actors policies i vehicles d'atretzo anaven caracteritzats de la Brimo dels Mossos d'Esquadra. A l'escut de pit portaven l'emblema de policia local genèric i a les matrícules del vehicles la llegenda CNP. Alguns dels actors policies eren membres de Prosegur que han fet de policies per uns dies.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow «Biutiful» manteros a Barcelona
Go to top of page